Flynth FAST.
Flynth FAST.

Flynth FAST moet aan de bak

Sport 479 keer gelezen

GENNEP | Flynth FAST speelt zondag de laatste thuiswedstrijd voor eigen publiek in de reguliere competitie. Nog steeds leven het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis tussen hoop en vrees, want slaagt het erin de Kampioenspoule te halen, of wordt FAST veroordeeld tot het spelen van de Degradatiepoule? Na de wedstrijd tegen nummer drie Regio Zwolle Volleybal zal het antwoord nog niet gegeven kunnen worden maar wel wordt duidelijk in welke richting gedacht moet worden.

Het zag er na de thuiswedstrijden in Sint Anthonis tegen achtereenvolgens Nering Bögel VC Weert en Springendal Set Up'65 (beide in een klinkende 3-0 overwinning omgezet) veelbelovend uit. Hoewel het besef er was dat de drie resterende duels geen makkie zouden worden was de teleurstelling zaterdag na de 3-0 nederlaag bij Sliedrecht Sport groot. Door het eigen resultaat en dat van de concurrent (Set Up'65) is Flynth FAST terug bij af. Het gaat echter te ver om de genoemde en geroemde overwinningen daarom te devalueren. Daarmee zouden de prestaties van de Roze Brigade tekort gedaan worden. De speelsters van trainer Jacek Ziemba hebben terdege laten zijn heel wat in de bagage te hebben.
Door een overwinning op het sterk Regio Zwolle Volleybal blijft Flynth FAST voorgesorteerd op een plaats in de top zes. Omdat de gasten nog strijden voor een tweede plaats staat vast dat de strijd in sporthal Pica Mare uiterst scherp gestreden wordt.
Het team van trainer Ziemba heeft in de laatste weken juist laten zien er te staan wanneer het er op aan komt. Die ervaringen komen de ploeg zondagmiddag zeker van pas.

Flynth FAST – Regio Zwolle Volleybal begint zondagmiddag 4 februari om 16.30 uur in sporthal Pica Mare in Gennep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant