MHV verliest van ESC '90 uit Stein

Sport 208 keer gelezen

STEIN | Op zaterdag 3 februari 2018 speelde dames 1 van MHV een uitwedstrijd tegen ESC'90 uit Stein. MHV stond met 17 punten op een 5e plaats en ESC'90 op de 2e plaats met 20 punten.

Om 20.30 uur klonk het beginsignaal in het Limburgse Stein. De score werd al snel geopend door MHV. Echter had ESC'90 daar gelijk antwoord op. De eerste 7 meter volgde vroeg in de wedstrijd, welke werd benut door MHV. Ook ESC kreeg haar eerste 7 meter, welke op de paal belandde. Vervolgens kwam er een snelle fase voor beide ploegen, waarbij de stand gelijk op ging. ESC wist een gaatje te slaan van 3 doelpunten, maar MHV liet niet veel toe. Halverwege de eerste helft trokken de dames van MHV de stand gelijk naar 9-9. De stand bleef gelijk op gaan tot 5 minuten vóór de rust. De dames van MHV hadden geen antwoord op de variatie in het spel van ESC. MHV moest aan de noodrem trekken, wat 2 keer snel achter elkaar voor een 2 minuten tijdstraf zorgde. Zo stond MHV met 4 speelsters op het veld, tegen 6 speelsters van ESC. Zij konden hierdoor een voorsprong uitbouwen naar 19-14 als ruststand.

MHV begon weer vol goede moed aan de 2e helft. Ze wisten tot 3 doelpunten te naderen, maar ook ESC bleef scoren. Het werd een dynamisch spel, met snelle aanvallen en veel doelpunten voor beide teams. Ook bleven de 7 meters en 2 minuten tijdstraffen maar komen. MHV wist het doel vaak te vinden, daarentegen werd er in de dekking te veel ruimte weggegeven. Zo kon de achterstand niet worden gedicht en bleef het verschil 4 of 5 doelpunten in het voordeel van ESC'90. Zij waren niet te stoppen, doordat ze bleven variëren in de aanval en MHV alle hoeken van het veld lieten zien. De dames van MHV bleven proberen, maar konden niet dichterbij komen, wat resulteerde in een eindstand van 38 – 33 in het voordeel van ESC..

Volgende week zijn de dames van MHV vrij, vanwege het Carnavalsweekend. Op zaterdag 17 februari staat er een thuiswedstrijd op het programma, om 20.00 uur tegen Handbal Venlo.