Kampioenspoule ver weg voor Flynth FAST

Sport 319 keer gelezen

GENNEP | Eredivisionist Flynth FAST lijkt naast het zo begeerde ticket voor de kampioenspoule te grijpen. Het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis verloor zondag de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie met 1-3 (25-14, 22-25, 21-25 en 24-26) van Regio Zwolle Volleybal. Met nog één duel is Flynth FAST zevende en heeft het twee punten op concurrent voor het laatste plaatsbewijs voor de kampioenspoule Springendal Set Up'65.

In sporthal Pica Mare opende het team van trainer Jacek Ziemba sterk. Bevlogen en met flair werden de bezoekers uit Zwolle in het tweede deel van set op grote achterstand gezet. De 25-14 setwinst gaf de Roze Brigade in de tweede set vleugels. Gestaag liep Flynth FAST weg van de opponent maar bij het naderen van de big points sloeg de vertwijfeling toe. De krachtige services van de Zwolse diagonaal Kelly van der Haar brachten de passers bij Flynth FAST in problemen. Zwolle kroop dichterbij tot 20-20 en boog ook de 22-20 achterstand om in 22-25.
De grote servicedruk bracht de ploeg van trainer Ziemba in de derde set ook in problemen. Toch hield Flynth FAST lange tijd gelijke tred met de nummer vier uit de Eredivisie die met 21-25 een 1-2 voorsprong nam.
In een opnieuw enerverende vierde set was Regio Zwolle Volleybal lange tijd de leidende partij. Flynth FAST knokte echter terug en boog een 17-22 en 21-24 achterstand om. Met 24-26 gingen de Overijsselse dames toch met de driepunter aan de haal.
Door de nederlaag lijkt Flynth FAST veroordeeld tot het spelen van de degradatiepoule. De achterstand op de 'veilige' zesde plaats (Springendal Set Up'65) is twee punten. De teleurstelling over het mislopen van het voorafgestelde doel was af te lezen op de gezichten van de speelsters, die door trainer Ziemba bemoedigend toegesproken werden. "We waren er dichtbij, en toch ook weer ver vanaf", vatte hij de boeiende wedstrijd samen. "We hebben de eerste set uitstekend gespeeld en in de andere sets hebben de meiden keihard geknokt. Als we zo spelen, heb ik vertrouwen in de afloop van de degradatiepoule."

Zaterdag reist Flynth FAST af naar het Friese Sneek. Gesteund door een bus vol supporters uit Gennep en Sint Anthonis knokt de Roze Brigade voor een laatste kans op deelname aan de kampioenspoule of een gunstige startpositie in de degradatiegroep. Het duel met VC Sneek begint om 20.00 uur.