Piet Claassen doneert zijn salaris aan het goede doel.
Piet Claassen doneert zijn salaris aan het goede doel.

Bezorger doneert salaris aan het goede doel

Algemeen 1.771 keer gelezen

MILSBEEK | De gepensioneerde leerkracht Piet Claassen (68) brengt wekelijks De Maas Driehoek rond in zijn dorp Milsbeek. Dat doet hij niet om een centje bij te verdienen. Nee, zijn salaris van januari 2018 tot en met juni van dit jaar schenkt hij aan het goede doel, namelijk de SamenLoop voor Hoop. Uitgeverij Talvi, de uitgever van onder andere De Maas Driehoek, is zo enthousiast over de actie dat zij hebben besloten om het bedrag dat Piet bij elkaar 'bezorgt' te verdubbelen.

De SamenLoop voor Hoop in Gennep vindt 16 en 17 juni plaats. Het is een evenement waarbij deelnemers in teams 24 uur wandelen om geld op te halen voor kankeronderzoek. "Maar het gaat niet alleen om geld", legt Piet uit. "Het gaat ook om de emotie; het samen zijn. Iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad."

Tijdens het wandelen komen er dan ook heel veel emoties los, ook bij Piet. Hij kampte in 2001 met de ziekte. "Ik had een tumor in mijn been. Gelukkig ben ik er door bestraling en een operatie vanaf gekomen. Ik heb nog wel last van vocht in mijn benen, maar heb het wel overleefd! Ik ken veel mensen die minder geluk hadden: kinderen uit mijn klas die de veertig niet eens gehaald hebben, mijn zus die slechts 53 jaar is geworden en mijn zwager die vorig jaar de strijd tegen de ziekte verloor", vertelt Piet.

Het is de tweede keer dat de SamenLoop voor Hoop in Gennep wordt gehouden. De eerste keer was vijf jaar geleden. "Een prachtig evenement", zegt Piet. "De saamhorigheid, maar ook de gezelligheid. Daar draag ik graag een steentje aan bij." Piet hoopt met zijn actie mensen te enthousiasmeren om mee te doen. "Meewandelen in een team bijvoorbeeld, maar iets anders mag ook!", zegt Piet. Hij vervolgt: "Mijn vrouw Angeline is al bezig met het maken van kaarten die ze tijdens het evenement verkoopt in een standje."

Meer informatie
Wil jij meelopen met de SamenLoop voor Hoop? Of heb je een ander mooi idee om geld in te zamelen? Mail dan naar p.claassen50@home.nl. Voor meer informatie kijk op www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/limburg/gennep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant