Archieffoto.
Archieffoto.

BiblioPlus viert het Feest van de Democratie

Verkiezingen 199 keer gelezen

REGIO | In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart organiseert BiblioPlus een breed activiteitenprogramma onder de noemer 'Feest van de Democratie'.

In samenwerking met o.a. gemeenteraden uit het Land van Cuijk en de Maasduinen, onderzoeksbureau Het Pon uit Tilburg, ROC Nijmegen locatie Boxmeer, UniK en ProDemos biedt BiblioPlus in februari en maart verschillende activiteiten aan, zoals workshops en dialoogavonden.

Dialoogavonden
Tijdens de dialoogavonden in Boxmeer, Cuijk en Gennep duiken kiezers en politici samen de inhoud in. Aan de hand van een dialoogspel, ontwikkeld en begeleid door onderzoekers van Het PON uit Tilburg, gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over thema's die in de regio spelen. Daarnaast is BiblioPlus met een 'babbelbox' de straat op gegaan om burgers te vragen waar zij op gaan investeren als ze zelf in het gemeentebestuur zouden zitten. Dinsdag 27 februari om 19.00 uur in Schouwburg Cuijk. Woensdag 7 maart om 19.00 uur in De Weijer Boxmeer. Dinsdag 13 maart om 19.00 uur in de KennisKeuken van Bibliotheek Gennep.

Workshops
Wat is stemmen en hoe doe je dat? De bibliotheek en UniK eggen dat uit in de workshop 'Stem jij ook' in Boxmeer, Cuijk en Gennep. In de workshop, samengesteld in samenwerking met ProDemos, wordt uitgelegd hoe je moet stemmen, hoe je de partij kiest die bij je past en waarom stemmen zo belangrijk is. UniK is een zorgaanbieder die begeleiding biedt bij zinvolle dagbesteding, wonen, werken of op school. Omdat BiblioPlus en UniK vinden dat iedereen moet kunnen meedoen, willen ze inwoners ook ondersteunen bij het stemmen. De data van de workshops zijn: donderdag 15 maart om 19.30 uur in Bibliotheek Cuijk, dinsdag 6 maart om 19.30 uur in Bibliotheek Boxmeer en donderdag 8 maart om 19.30 uur in de KennisKeuken van Bibliotheek Gennep.

VPRO Tegenlicht Meet Up
Elke maand organiseert BiblioPlus een Meet Up rondom een aflevering van de documentairereeks Tegenlicht van de VPRO. Op 28 februari staat de Meet Up in het teken van de aflevering 'Uitdagers van de Democratie'. We praten met elkaar over democratie en de macht van fake news. Ook wordt de aflevering gezamenlijk teruggekeken. Tijdens de Meet Up komen zowel publiek als uitgenodigde sprekers aan het woord. De Meet Up vindt plaats in de Bibliotheek Boxmeer en start op 19.00 uur.

Vier het Feest van de Democratie mee! Voor meer informatie en aanmelden ga je naar www.biblioplus.nl/fvdd. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant