Ruud Kaiser zag JVC Cuijk kansen missen tegen Westlandia.

JVC Cuijk wint maar verliest Alakmak

Sport 482 keer gelezen

CUIJK | Derdedivisionist JVC Cuijk heeft zich door een 2-1 overwinning op Westlandia in de top vijf genesteld. De basis voor de Cuijkse zege werd in de eerste helft gelegd. Keerzijde van de overwinning was de rode kaart voor linksbuiten Furkan Alakmak die een doorgebroken tegenstander vloerde.

Voor eigen publiek was JVC Cuijk de bezoekers in het eerste bedrijf nadrukkelijk de baas.  Dat de ruststand slechts 1-0 door een benutte strafschop van Boy Visser mochten de Cuijkenaren zichzelf aanrekenen. "We hebben mooie kansen laten liggen", aldus trainer Ruud Kaiser, die Joris Grotenhuis in de 56e minuut op 2-0 zag koppen.
Na de pauze was er in Cuijk minder te genieten. De spanning nam echter toe toen JVC'er Furkan Alakmak een kwartiertje voor tijd een doorgebroken Naaldwijkse speler vloerde. De bal ging op de stip en Alakmak kreeg rood. "We hebben onze opstelling gewijzigd in 4-4-1 en die speelwijze werd goed uitgevoerd. Wij kregen zelfs nog kansen. Nu bleef het 2-1 maar het had ook 4-1 kunnen worden." Zondag reist JVC Cuijk af naar Dongen, zonder Alakmak. "Jammer. Want hoewel we een brede selectie hebben, stel ik Furkan graag op."