Ingezonden brief.
Ingezonden brief. .
ingezonden brief

Homburgterrein: Beter meer banen dan luchtkasteel

Verkiezingen 2.352 keer gelezen

INGEZONDEN BRIEF | Liberaal LVC stuurde deze ingezonden brief in.

"Recentelijk lanceerde een Cuijkse politieke partij een idee voor een sportpark op het voormalig Homburgterrein naast het station. Liberaal LVC ziet niets in een dergelijk plan. Liberaal LVC wil juist werken aan de al eerder ingezette ontwikkeling voor het Homburgterrein: een innovatief, rendabel bedrijvencomplex voor de Agrifoodsector dat werkgelegenheid oplevert voor het Land van Cuijk.

Het voorgestelde sportpark is voor Cuijk niet te betalen vanwege de enorme investeringen die dit vraagt. Volgens een doorrekening door deskundigen leidt het tot een miljoenenverlies van meer dan 20 miljoen euro! En dan hebben we het nog niet over de jaarlijkse beheer- en onderhoudskosten.

Bovendien hebben we nu al een goed zwembad en een mooi sportpark aan de rand van onze gemeente op de Groenendijkse Kampen. Het nieuwe Merletcollege ligt ernaast om juist de sport onder onze jeugd te stimuleren. Ook het ruimtebeslag is een onhaalbare kaart, want hoe past een sportpark van 13 ha op een 5 ha groot Homburgterrein?

Liberaal LVC neemt verantwoordelijkheid voor een gezonde financiële huishouding van de gemeente Cuijk en haar inwoners. Wij vinden dat de rekening van een onhaalbare ontwikkeling niet bij de burgers terecht moet komen. Daarom wil Liberaal LVC zich sterk maken voor het verder ontwikkelen van het Homburgterrein tot een prachtig bedrijvencomplex. Dat is een mooie link naar de naamgever Simon Homburg. We richten ons op de vestiging van nieuwe innovatieve bedrijven in Cuijk en we stimuleren allerlei aanverwante initiatieven die de Agrifoodsector kunnen versterken.

Dit is namelijk wel haalbaar en passend in de koers die door het huidige college al is ingezet. De eerste resultaten zijn te zien, want mede dankzij de inzet van onze wethouder Jilisen, gaat een laboratoriumschool zich vlakbij het Homburgterrein vestigen. Daarnaast is er veel interesse van nieuwe en bestaande bedrijven voor het Homburgterrein. Dit laat onze economie floreren en schept banen voor onze inwoners in de nabije toekomst.

Kortom: geen vage plannen maar doorpakken op de reeds ingezette, reële koers."

Liberaal LVC

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant