Teamfoto van de jeugd van Oranje.
Teamfoto van de jeugd van Oranje.

Interland Nederland tegen Japan in Sambeek

Sport 1.122 keer gelezen

SAMBEEK | Volleybalvereniging Avance organiseert op 25 februari de oefeninterland tussen de dames jeugdteams van Nederland en Japan. Voor het Nederlands team, meisjes jeugd Oranje, is dit een belangrijke oefeninterland om te zien hoe de krachtsverhoudingen zijn. De wedstrijd begint om 16.00 uur en wordt gespeeld in de Warandahal te Sambeek.

Voorafgaand aan deze interland vindt een clinic plaats met het thema core stability training bij volleyballers. De organisatie legt uit: "Blessures tijdens volleybal komen regelmatig voor. De oorzaak van deze blessures kan bijvoorbeeld liggen aan; trainingsopbouw, trainingsintensiteit, volleybal techniek, leeftijd en geslacht. Maar ook core stability, oftewel rompstabiliteit, kan hierbij een belangrijke rol spelen. De laatste jaren wordt hier veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Op hoog niveau wordt deze training al veel toegepast en ook binnen Avance zijn ze hier al enkele jaren actief mee bezig. Bent u benieuwd wat core stability werkelijk is? Fysiotherapeuten van FysioChallenge in Sambeek verzorgen deze clinic, van 13.15 tot 14.45 uur en zullen zowel ingaan op theorie als de praktijk."
Na deze clinic start de wedstrijd voor de interland jeugd Oranje en jeugd Japan. Bezoekers zijn welkom in de Waranda hal te Sambeek, Pastoor van Berkelstraat 4a, op zondag 25 februari.

Programma
Om 13.00 uur gaat de zaal open. Om 13.15 uur is de clinic. De warmin-up start om 15.00 uur en aansluitend is om 16.00 uur de wedstrijd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant