Kristian Strik (foto: Ellis van Eijden)
Kristian Strik (foto: Ellis van Eijden)

Na één dag 6900 euro voor ernstig zieke muzikant Kristian Strik

Algemeen 689 keer gelezen

BOXMEER | De Boxmeerse gitarist Kristian Strik van rockband The Naked Sweat Drips is voor de derde keer gediagnosticeerd met een hersentumor. Na twee eerdere tumoren, operaties en nabehandeling, is genezing ditmaal niet mogelijk. Kristian heeft hierdoor niet meer lang te leven. Kristian en The Naked Sweat Drips willen nog één ding: zo snel mogelijk de studio in om samen nog één album te maken. Om deze laatste wens in vervulling te laten gaan, loopt vanaf 20 februari een crowdfundingactie via www.voordekunst.nl. Binnen één dag doneerden meer dan 200 donateurs 6900 euro.

De band werd overweldigd door het aantal steunbetuigingen en donatie: "Onze dank is niet in woorden te vangen." Het streefbedrag van 6200 euro werd dus op de eerste dag van de actie al ruim overschreden en er volgen nog 21 dagen. Nu het streefbedrag binnen is, kunnen de opnames, het mixen en het masteren van het album bekostigd worden, maar daar houdt het maakproces van het album niet op. Donaties die nu nog binnenkomen worden besteed aan het artwork, een ultieme registratie van het maakproces, een documentaire en er zijn ook plannen voor een comic.

DeWolff betuigt steun
Kristian en The Naked Sweat Drips ontvingen donaties vanuit het hele land, zo ook van DeWolff-gitarist/zanger Pablo van de Poel en Birth Of Joy-gitarist/zanger Kevin Stunnenberg. Pablo van de Poel: "Wat een onvoorstelbaar verdrietige situatie. Ik vind het een hele mooie laatste wens; geniet van de dagen samen in de Moon Music!" Hiermee verwijst hij naar de Roermondse Moon Music Studio waar The Naked Sweat Drips van 10 tot en met 18 maart onder leiding van Pieter Kloos (Dool, Birth Of Joy, Death Alley, e.a.) gaat opnemen.

Donateurs ontvangen in ruil voor hun gift tegenprestaties. Zo ontvangen zij het komende album, kunnen zij een The Naked Sweat Drips-kip adopteren, meedoen tijdens de plaatopnames of maken zij kans op een collage vol TNSD-memorabilia, een eervolle vermelding of een diner met de bandleden.

Een mooi 2017, een heftig 2018
Nadat The Naked Sweat Drips debuutplaat Psycho Sister op 27 januari 2017 uitbracht, ontving het album mooie recensies, trad de band veel op en won het zestal dankzij Psycho Sister de 3voor12 Album van het Jaar Award. In het najaar van 2017 werd de documentaire Kristians Prelude, over zijn tweede hersentumor en de band) uitgezonden op NPO3. Eind 2017 sloeg echter het noodlot toe: Kristians rechterhand begon uit te vallen en zijn spraakvermogen ging achteruit. Na een scan bleek de tumor terug en nabehandeling onmogelijk. Inmiddels is Kristians rechterhand volledig uitgevallen en kan hij geen gitaar meer spelen, vandaar dat hij nu noodgedwongen synthesizer speelt.

The Naked Sweat Drips bestaat uit Winand Derks van de Ven (gitaar), Luc Jeuken (toetsen), Stefan Kollee (zang), Kristian Strik (synthesizer), Rick Veldkamp (bas) en Jimmi Vos (drums). Doneren kan via www.voordekunst.nl/projecten/6997-uitbehandeld-maar-niet-uitgespeeld 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant