De buutkampioenschappen zijn altijd één groot feest.
De buutkampioenschappen zijn altijd één groot feest.

"Niet gelachen? Dan krijg je het entreegeld terug!"

Algemeen 948 keer gelezen

WANROIJ | Wie wordt dit jaar de Zuid-Nederlandse buutkampioen? Die vraag wordt vrijdag 2 maart beantwoordt in 't Wapen van Wanroij. Daar wordt dan de 22ste editie van het Zuid-Nederlandse Buutkampioenschap gehouden.

Huub Heijnen, Noud Jacobs en de overige leden van Stichting Carnavalsactiviteiten Land van Cuijk zijn al maanden bezig met de voorbereidingen. Zij hebben één doel voor ogen: een programma maken dat net zo goed is al het voorgaande jaar. "En dat is elk jaar weer een uitdaging", weet Huub. Toch is het hen ook dit jaar, tijdens de jubileumeditie, weer gelukt om een divers programma samen te stellen. "Er zit voor iedereen wat leuks bij", zegt Noud. "Uiteraard tonpraters, maar er zijn ook andere acts zoals dansers, een stemimitator, een goochelact en zelfs 'iets' met klassieke muziek", verklapt hij. "Het begint al met een spectaculaire opening van Wibo Westra die een act heeft met een knipoog naar motorclub No Surrender. Zeker weten dat de toon dan al is gezet."

De buutkampioenschappen hebben misschien op het eerste gezicht wel iets weg van een pronkzitting, maar niets is minder waar. "Wij onderscheiden ons door de kwaliteit van de acts. We gaan alleen voor het allerbeste", vertelt Huub. "Wij selecteren acts die we zelf goed vinden. Onlangs zijn we nog met Bjorn van den Doelen (Bavaria-actie red.) naar Den Haag geweest. Daar hebben we weer heel wat talent voor volgend jaar gespot." Noud vult aan: "Ja, de lat ligt hoog. Er komen zelfs acts speciaal uit België. Het moet écht een mooie, kwalitatief goede avond worden. Ik zeg altijd: niet gelachen? Dan krijg je het entreegeld terug."

Vrijdag 2 maart is de grote finale. Dan strijden acht buutreedners om de felbegeerde titel en de publieksprijs. De winnaar van vorig jaar, Dirk Kouwenberg ('De Tandarts'), is weer van de partij. Verder doen mee: Maurice Timmermans ('Draan wie un bieëst op mienvriegezellenfieëst'), Berry Knapen ('Onze Harry hi unne Midlife-crisis'), Theo Nellen ('Sraar clochard'), Freddy van den Elzen ('Janus d'n Dekker'), Helga Cornelissen ('Tanja truckie, rejt enne verkeswage'), Hans Keeris ('Gerrit Zalm') en Bjorn Smits ('Baerke, de werme bekker'). Dat afgewisseld met diverse acts, medewerking van carnavalsverenigingen en blaaskapellen uit de regio en een enthousiast publiek staat garant voor een gezellige avond. Na het Zuid-Nederlands Kampioenschap op 2 maart is het avondvullende programma nog te zien op zaterdag 3, vrijdag 9 en zaterdag 10 maart. Voor meer informatie kijk op buutkampioenschap.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant