Acht sociale huurwoningen in pand aan Grotestraat in Cuijk

  •   keer gelezen

CUIJK | Vastgoedeigenaar Malant BV uit Middelaar gaat acht sociale huurwoningen realiseren in een bestaand pand in het centrum van Cuijk.

Na realisatie worden de woningen in beheer gegeven bij Aksent uit Oeffelt. Aksent biedt opvang en ondersteuning aan kinderen en jongeren vanuit de Jeugdwet en (jong)volwassenen en ouderen vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). De huurwoningen worden dan ook ingezet voor begeleid-wonen-projecten voor volwassenen.

Aan de Grotestraat 68 – 70 te Cuijk staat een woon-winkelpland waar tot recent een kunstuitleen was gevestigd. Was het aanvankelijk de bedoeling om het inmiddels leegstaande pand uit te breiden en op die locatie een bioscoop te bouwen, recent heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met een andere wijziging van het bestemmingsplan. Die wijziging maakt het mogelijk om in het bestaande pand acht sociale huurwoningen te realiseren.

Wethouder Rob Poel is bijzonder blij met deze ontwikkeling: "Realisatie van acht sociale huurwoningen op een prachtige locatie in het centrum van Cuijk is een zeer goede zaak. Dat aldaar ruimte komt voor begeleid-wonen-projecten doet mij, als portefeuillehouder Volkshuisvesting maar ook van Sociale Zaken, bijzonder veel deugd".

Michel Jansen en Inge Miggiels, eigenaren van Aksent, waren in Cuijk al jaren op zoek naar een dergelijke opzet binnen één gebouw: "Er komen acht appartementen en een gemeenschappelijke ruimte midden in het centrum, prachtig! Aksent is dan ook blij dat ze in Malant en de gemeente een goede samenwerkingspartner gevonden hebben".

Het pand aan de Grotestraat 68 – 70 biedt voldoende ruimte om acht sociale huurwoningen te realiseren met een oppervlakte van gemiddeld 45 m2. De voorzijde van het pand zal nauwelijks van uiterlijk veranderen. De wijzigingen die aan de achterzijde worden doorgevoerd, worden acceptabel geacht. Omdat het plan grotendeels past in het bestaande woningbouwprogramma, heeft het college ingestemd met het voorstel van Malant BV. Om het initiatief bestemmingsplantechnisch mogelijk te maken wil het college de zogenaamde 'kruimelgevallenregeling' (artikel 4 lid 1 en 9 Besluit ruimtelijke ordening) inzetten.

Meer berichten