Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek

Infoavond mountainbike routenetwerk Rijk van Nijmegen

  •   878 keer gelezen

MOOK | In het Rijk van Nijmegen start een project voor het vernieuwen van het mountainbike routenetwerk. Alle betrokken terreineigenaren werken intensief samen met de initiatiefnemers vanuit de mountainbike clubs. Een samenwerking om voor zowel de natuur als alle gebruikers van het gebied een optimale route te ontwikkelen. Tijdens een informatieavond op 6 maart wordt het project gepresenteerd. De avond start om 19.30 u in Restaurant 't Zwaantje (Groesbeekseweg 106) in Mook.

Op de informatieavond zijn alle betrokken partijen vertegenwoordigd waaronder Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Het project en de stand van zaken worden toegelicht. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.

Singletracks
Het nieuwe mountainbike routenetwerk wordt grotendeels losgekoppeld van de beschikbare paden van alle overige gebruikers van het gebied. Het worden singletracks special voor mountainbikers. Dat betekent dat de wandelaar en de mountainbiker straks grotendeels ieder hun eigen route hebben. De nieuwe route wordt uitdagender en technischer gemaakt voor de mountainbikers. Na de in gebruik neming van deze nieuwe route wordt de oude mountainbike route gesloten. De gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Heumen, Mook en Middelaar en provincies Gelderland en Limburg steunen het project financieel.

Meer berichten