Tomek Kuijpers doelman van Volkel wordt gepasseerd voor de 3-4 van Olympia
Tomek Kuijpers doelman van Volkel wordt gepasseerd voor de 3-4 van Olympia Foto's Hanny van der Linden

Olympia'18 wint via huzarenstuk in Volkel, Berghem Sport herstelt via winst op Handel

Voetbal 846 keer gelezen

Twee wedstrijden gingen er slechts door. Het was bar koud en de Oosten wind maakte het zeer onaangenaam langs de velden. Opvallend was het niet doorgaan van Vitesse – Sparta'25 terwijl er in Gennep een spiksplinternieuw kunstgrasveld ligt. Volkel stond met de rust met 3-0 voor een heerlijke eerste helft. Toch won Olympia'18 na 90 minuten met 3-4. Berghem Sport plaatste Handel weer terug op aarde en zegevierde met 3-2.

Volkel speelde tegen het bezoekende Olympia'18 wellicht een van haar beste eerste helften. Maar daarentegen de slechtste tweede helft. Met 3-0 leek de winst het team van trainer Tom van Lanen niet meer te kunnen ontgaan. De bezoekers uit Boxmeer koesterde daar andere gedachten over. Al na twee minuten lag de bal in het net. Job van Oort was het die uit een scrimmage scoorde. Een combinatie tussen Thijmen de Ruiter en Robin van Cuijk werd door Joep Verstegen binnen gewerkt. Broer Ruud Verstegen speelde niet wegens een blessure. Voor de 3-0 ruststand tekende Gijs Verstraten.

Bizar duel
Na rust kantelde de wedstrijd volkomen. Een wedstrijd met twee gezichten. Het klinkt als een cliché, maar de confrontatie in en tegen Volkel had voor het Boxmeerse Olympia'18 toch echt twee gezichten. In Volkel keek Olympia'18 na een gelijk opgaande eerste helft tegen een kansloze 3-0 achterstand aan. "Normaliter is het dan gelopen. Ik heb de jongens gezegd er na rust er een wedstrijd van te maken, en een goed gevoel te kweken voor de volgende wedstrijd", aldus trainer Wil Beijer. "Maar door twee goals in de 55e en 56e minuut kwamen we terug in de wedstrijd. Een corner van Okkie van Dalen werd door de keeper verkeerd in geschat en zeilde het doel in en Douwe Zwaan bracht de stand op 3-2." Volkel dat zich in een fauteuil gewaand had, raakte in paniek. Douwe Zwaan bracht de 3-3 op het scorebord en daarmee was de koek voor de Boxmerenaren nog niet op. Jordi Toonen bezorgde Olympia'18 na 82 minuten de voorsprong. "Op deze overwinning is niks af te dingen. Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen", besluit Beijer.

Berghem Sport – Handel
Na de domper van vorige week tegen Boekel Sport thuis, was er vanmiddag winst voor het team van Dennis Kroes van Berghem Sport. Al na 50 seconden was het Jeff Rijksen die de score voor Handel opende. Echter bijna vanaf de aftrap was het Joep Wintjes die voor Berghem Sport gelijk maakte. Weer nog in de periferie van die openingsdoelpunten was het opnieuw Rijksen met zijn tweede die Handel weer op voorsprong schoot. Toen duurde het nog tot de rust eer Bram Kappen met een kopbal gelijk trok. Na rust een sterker een aanvallender Berghem Sport, maar wel uiterst waakzaam voor de levensgevaarlijke omschakeling van Handel. Een doorgebroken Handel speler kwam vrij voor keeper Joep Hoefnagels, maar die toonde zijn klasse. De winnende voor Berghem Sport viel in de 70e minuut. De twijfels ontstonden of het nu een eigen doelpunt was van Handel of dat Bram Kappen hem maakte. Feit was wel dat Berghem Sport weer eens won en daar waren ze maar wat blij mee op de Koppelsteeg.