De wethouders Stoffels, Baneke, Van de Berg en Tiemens heffen het glas op het MaasWalPad. (foto: Jos Gröniger)
De wethouders Stoffels, Baneke, Van de Berg en Tiemens heffen het glas op het MaasWalPad. (foto: Jos Gröniger)

Limburgs en Gelders deel snelfietsroute geopend

  •   keer gelezen

REGIO | Fietsende forensen die frequent pendelen tussen Molenhoek en Nijmegen maken sinds enkele weken gebruik van snelfietsroute MaasWaalPad . Hoewel het project waarin de gemeenten Cuijk, Mook en Middelaar, Heumen en Nijmegen en de provincies Noord Brabant, Limburg en Gelderland samenwerken, met de aansluiting in de gemeente Cuijk en de fietsbrug over de Maas nog een flink slotstuk wacht, werd vrijdag het traject tussen Molenhoek en Nijmegen officieel geopend.

Door: Jos Gröniger

De opening vond vrijdagmiddag plaats in het Lierdal, op de grens tussen de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar en de provincies Limburg en Gelderland.

Daar hieven de wethouders Gerard Stoffels (Cuijk), Pepijn Baneke (Mook en Middelaar), Henk van den Berg (Heumen) en Harriët Tiemens het glas op het resultaat dat aan de Limburgse en Gelderse zijde van de Maas al bereikt is.

Van de snelfietsroute is het traject tussen de Lindenlaan en station Heijendaal in Nijmegen gereed. De route die voert door bebouwde kom en natuur is ingericht met fietsstraten en in de natuur passende verharde fietspaden.

Lyrisch
Aanwonenden van de verkeersluwe Kuilseweg stonden aanvankelijk niet te juichen om de komst, nu het MaasWaalPad gereed is zijn zij bijna lyrisch. "Het is fantastisch. Eerst hadden we in de zomer stof en in de winter modder, nu is alle ellende weg", sprak een bewoner.

Geduld
Voor het hele eindresultaat wordt nog geduld gevraagd. "De aanbesteding loopt en in september denken we het werk te kunnen gunnen. In het vroege voorjaar van 2019 start de aanleg van de fietsbrug over de Maas en de inrichting van de toeleidende wegen tussen station Cuijk en de fietsbrug. Naar verwachting is het traject in 2020 klaar", vertelde wethouder Gerard Stoffels.

Meer berichten