Eugénes met zijn maten Stef Janssen Bouwmeester en Wilbert Tax van
Eugénes met zijn maten Stef Janssen Bouwmeester en Wilbert Tax van "Crown Customizing', het team waarvan Eugéne deel uitmaakt. 

Cuijkenaar wint eerste prijs op landelijke motorbeurs

Algemeen 2.046 keer gelezen

CUIJK | Een mooie opsteker voor Eugéne Peilouw (48) uit Cuijk. Hij won afgelopen weekend de eerste prijs met zijn custom made motorfiets op de motorbeurs in Utrecht.

Eugéne won in de categorie CaféRacer. Het was voor het eerst dat de Cuijkenaar meedeed. CaféRacer is een motorfietsclassificatie. Het gaat bij CaféRacers meestal om een tot sportmodel omgebouwde standaardmotor, waarbij aanzienlijke concessies gedaan zijn aan het comfort. Het is genoemd naar The Ace Cafe, een ontmoetingspunt van motorrijders in Engeland in de jaren vijftig. De CaféRacer was een bekend fenomeen in de zogenaamde 'Rocker' subcultuur. De term 'racer' is ontstaan uit het feit dat er destijds flink werd geracet met deze omgebouwde motorfietsen, meestal van café naar café.

De Cuijkenaar is altijd aan het sleutelen aan motoren. "Het begon met fietsen en later brommers. Toen ik mijn motorrijbewijs had, ben ik met motoren begonnen. Het is echt mijn passie."
Eugénes droom? "Mijn beroep maken van mijn hobby. Dat zou mooi zijn", lacht hij. Dit jaar nam hij een prachtige beker mee naar huis. Of hij volgend jaar weer meedoen? "Die kans zit er dik in!", besluit hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant