Met een VR-bril worden deelnemers de hoofdrolspelers in een innovatieve rondreis. (foto: RegioAN.nl)
Met een VR-bril worden deelnemers de hoofdrolspelers in een innovatieve rondreis. (foto: RegioAN.nl)

VRoadtour komt naar Mook: Innovatie voor raadsleden

Verkiezingen 246 keer gelezen

MOOK EN MIDDELAAR | Het klinkt futuristisch en nog lichtjaren verwijderd, maar de nieuwe raadsleden uit de gemeente Mook en Middelaar maken op 26 april op geavanceerde wijze kennis met de mogelijkheden van de regio. De Virtual Reality Roadshow van de Regio Arnhem-Nijmegen-Wageningen en the Economic Board strijkt op die dag neer in de gemeente Mook en Middelaar.

Door: Jos Gröniger

Niet op het gebruikelijke witte scherm, maar zo dichtbij als mogelijk biedt de VRoadshow een impressie van de mogelijkheden. Getooid met de VirtualReality-bril worden de deelnemers de hoofdrolspelers in de rondreis door de regio.

Indruk
Deze presentatie wordt ingezet om de nieuw gekozen raadsleden een indruk te geven van de economische mogelijkheden de regio biedt", vertelde wethouder Pepijn Baneke vorige week. Het collegelid dat economische zaken in portefeuille heeft beleefde de tour onlangs en beschouwde deze als leerzaam.

Verrijkende kijk
De VRoadtour geeft deelnemers in zes minuten een verrijkende blik op de regio. Met de VR-bril wanen zij zich middenin die regio en wordt hen een virtuele VIP-behandeling gegeven.
De tour brengt de nieuwe raadsleden uit de gemeente Mook en Middelaar straks naar de 'hotspots' in de regio. Er wordt aandacht besteed aan innovatieve zaken. Natuur en groen worden bezocht maar ook toonaangevende kennisinstellingen en bedrijven worden aangedaan. De deelnemers kijken in keukens die normaliter gesloten blijven voor het grote publiek. Deuren van laboratoria, campussen, behandelruimtes en andere bijzondere plaatsen gaan gedurende de zes minuten durende VRoadtour open.

De VRoadshow is op donderdag 26 april van 16.30 tot 19.30 uur te zien in Mook en Middelaar. Voor info zie RegioAN.nl/roadtour.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant