Afbeelding

Boxmeerse innovatie genomineerd voor Nationale Zorginnovatieprijs

Zakelijk 521 keer gelezen

BOXMEER | Abena Nova is een van de tien genomineerden voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2018. De Nederlandse afdeling van Abena in Boxmeer implementeerde afgelopen jaar met succes het eerste slimme incontinentiemateriaal voor dagelijks gebruik bij Nederlandse zorginstellingen.

Abena Nova is incontinentiemateriaal dat gebruikmaakt van slimme sensorentechnologie die veranderingen in het vochtniveau tot op de milliliter nauwkeurig registreert. Via een speciale app worden zorgmedewerkers realtime geïnformeerd over de status van het incontinentiemateriaal. Op die manier kunnen zorgmedewerkers in verpleeghuizen en instellingen voor mensen met een beperking de zorg voor cliënten met incontinentie beter plannen.

De innovatie van Deens-Amerikaans makelij heeft een Boxmeers tintje. Het kantoor van Abena Nederland staat aan de Akkerdistel in Boxmeer. Vanuit hier werd de implementatie van de Abena Nova bij een aantal zorginstellingen voorbereid en tot een succes gemaakt. De eerste resultaten laten zien dat het slimme incontinentiemateriaal zorgt voor minder onnodige verschoningen, minder natte bedden en minder huidirritatie. De Abena Nova maakt zorg op maat mogelijk en helpt het werk van zorgmedewerkers te verlichten.

Stemmen op de Nationale Zorginnovatieprijs 2018 kan op www.healthvalleyevent.com/zorginnovatieprijs-stemmen. De uitreiking van de prijs is op donderdag 15 maart tijdens het Health Valley Event in Nijmegen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant