Afbeelding

Mona Keijzer op bezoek in Land van Cuijk

Verkiezingen 953 keer gelezen

REGIO | Mona Keijzer bracht maandag 5 maart samen met regionaal kamerlid Erik Ronnes een bezoek aan de gemeente Boxmeer. Ze deed dat in het kader van de bedrijfsbezoeken die zij aflegt bij MKB bedrijven die uitblinken in innovatie en daardoor succesvol zijn in het creëren van nieuwe werkgelegenheid. 

Burgemeester van Soest verwelkomde Mona Keijzer in het Oorlogsmuseum te Overloon. CDA Boxmeer heeft zich altijd sterk gemaakt voor een financiële bijdrage voor het oorlogsmuseum Overloon voor de renovatie. Het was dus mooi dat Erik van den Dungen dit middels een korte rondleiding kon laten zien aan Mona Keijzer en de aanwezigen. 

Wethouder Peter Stevens introduceerde Boxmeer bij Mona Keijzer door te vertellen hoe Wim de Körver aan het begin stond van het ontstaan van enkele grote wereldspelers in Boxmeer. Dit verhaal staat opgetekend in een mooi boek van de gemeente Boxmeer wat hij haar overhandigd.  Daarna werden er door een aantal personen pits gehouden hoe zij de crisis hebben aangepakt en wat ze nog van de overheid in de toekomst verwachten. Zij werden geïntroduceerd door CDA lijsttrekker Bouke de Bruin.  
 
De sprekers waren Stijn Heijs van Henra aanhangwagens uit Overloon, Sjaak van der Linden van ITB Climate uit Boxmeer, Jacques Smits voorzitter van Centrummanagement in Boxmeer en Jan Verbeeten van Plus Supermarkten in o.a. Vierlingbeek en Overloon. Alle vier de sprekers geven aan dat maatschappelijke betrokkenheid en dienstbaar aan de omgeving zijn waardering oplevert. De ene verkrijgt dit door sponsoring en verbinding met de lokale verenigingen, de ander door een maatschappelijk project met zonnepanelen die door de omvang gratis panelen oplevert voor het gemeenschap huis in Overloon.  

Keijzer Mona Keijzer benadrukte het belang voor het MKB om het hoofd boven water te houden. Ze realiseert zich dat dit ongemakkelijk is door de flexibiliteit in de werkgelegenheid; met name in de onderlaag van het werk en de primaire sector. Slag slaan naar digitalisering van het bedrijf is noodzakelijk, het blijkt dat veel MKB bedrijven vaak geen website hebben, hetgeen onmisbaar is in deze digitale tijd. Ook streepte ze het belang aan van het aantrekkelijk maken van ondernemers om mensen in dienst te nemen bij bedrijven tot 25 medewerkers. De opleving is nu geen redding voor de toekomst van de detailhandel in de fysieke winkels. Ze adviseert om goed te kijken naar leegstand en het centrumgebied goed af te kaderen en in te krimpen, wat op zich al een moeilijke opgave is. 

Voor een uitgebreider verslag ga naar: www.cdaboxmeer.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant