De graancirkelloop.
De graancirkelloop.

Graancirkelloop verrijkt hardloopkalender

Sport 516 keer gelezen

OPLOO | Na twee edities in een bescheiden opzet, is er in Oploo een nieuwe organisatie in het leven geroepen om de Graancirkelloop tot een groot regionaal hardloopevenement te laten uitgroeien. De wedstrijd staat dit jaar op zaterdag 29 september op de hardloopkalender.

De Graancirkelloop voert de deelnemers over de fraaie en gevarieerde route van het Graancirkelpad, door het buitengebied van Oploo, langs de wind- en watermolen en door het Avonturenpark. Start en finish bevinden zich ter hoogte van de kerk. De loop bestaat uit een wedstrijd van 10 kilometer (2 ronden), 5 kilometer (1 ronde), jeugdwedstrijd (1 kilometer) en een Bambinoloop voor de allerkleinsten (250 meter). De organisatie mikt in september op deelnemers van de regionale runcompetitie, evenals op gelegenheidslopers en loopgroepen. De wedstrijden vinden plaats tussen 13.00 en 18.00 uur. Er is ruim voldoende parkeerruimte en kleedgelegenheid.

Voor de uitvoering is de Oploose initiatiefgroep een samenwerking aangegaan met de stichting Tri-Events. Meer informatie over de Graancirkelloop is te vinden op de website van Tri-Events (www.tri-events.nl). Via deze website is vanaf 1 juli voorinschrijving mogelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant