Het boek 'Papa's bloed'
Het boek 'Papa's bloed'

Boek 'Papa's bloed' in actie voor KWF Kankerbestrijding

Human Interest 585 keer gelezen

UDEN | Het boek 'Papa's bloed' van Dennis Verweijen is inmiddels toe aan zijn derde druk. Sinds de officiële presentatie op 7 mei vorig jaar zijn er al bijna 1700 exemplaren van het boek verkocht. Om het succes te vieren en hopelijk nog meer mensen met het verhaal van Dennis te inspireren gaat er tot 7 mei 5 euro naar KWF Kankerbestrijding, bovenop het geld dat al naar Stichting Matchis gaat. 

De vrouw van Dennis Anke Verweijen doneert het geld aan de Maarten van der Weijden Foundation. Olympisch zwemkampioen Van der Weijden was een grote inspiratiebron voor Dennis tijdens zijn ziekte en bij het schrijven van het boek 'Papa's bloed'. De langeafstandszwemmer kreeg op 19-jarige leeftijd zelf Leukemie en zet zich sindsdien op verschillende manieren in om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Hij zwom al eens heen en weer over Het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk, en onlangs nog brak hij het wereldrecord 24 uur zwemmen door 102.8 kilometer af te leggen.

Elfstedenzwemtocht 
Op 18, 19 en 20 augustus staat Van der Weijden voor een nog grotere uitdaging. Hij gaat proberen in 2,5 dag de Elfstedentocht (ruim 200 km) zwemmend af te leggen. Van der Weijden kondigde het huzarenstukje vorige zomer aan bij RTL Summer Night, waar hij samen met Dennis en Anke in de studio aanwezig was. Anke is bovendien een van de mensen die in augustus een stukje met Maarten gaan meezwemmen. Koop het boek 'Papa's bloed' daarom vóór 7 mei en steun naast Stichting Matchis tijdelijk ook KWF Kankerbestrijding via de Maarten van der Weijden Foundation.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant