Degradatiezorgen Flynth FAST groeien

Sport 458 keer gelezen

GENNEP | De degradatiepoule van de Eredivisie Volleybal mag dan niet de sterkste competitie zijn, de spanning die in het Limburgse onderonsje heerst, is daarentegen niet de evenaren. Dat is de verdienste van de thuisspelende clubs in de minicompetitie. Ook de vierde wedstrijd in de degradatiereeks werd gewonnen door de thuisspelende club. In sporthal Aan de Bron was Nering Bögel VC Weert zaterdagavond Flynth FAST met 3-0 (27-25, 25-19 en 31-29) de baas.

De formatie uit Sint Anthonis en Gennep bewees zichzelf daarmee een slechte dienst. Kon de nederlaag een week eerder tegen Peelpush afgedaan worden als een gemiste kans. In Weert bleek de Roze Brigade van de trainers Jacek Ziemba en Josha Kailola niet bestand tegen de druk.
De negen FAST-speelsters die speeltijd kregen kwamen langzaam op gang. Hardwerkend werden achterstandjes weggewerkt. Door twijfel werden voorsprongetjes afgegeven. Dat gebeurde aan het einde van de eerste set, toen een 24-21 achterstand weggewerkt werd en met 24-25 de setwinst voor het grijpen lag. Toch was het Weert dat de set met 27-25 naar zich toe trok.

De tegenvaller werkte door in de tweede set. Nering Bögel VC Weert liep via 10-3 en 17-11 naar een 25-19 setwinst.
Op een 2-0 achterstand de streed Flynth FAST voor eerherstel. Tot de laatste snik werd geknokt voor de punten. Bij 21-24 lag de set voor het grijpen. De Roze Brigade liet drie kansen voorbij gaan om vervolgens het eerste matchpoint te overleven. Het publiek zag een zinderende strijd waarin FAST bij 26-27, 27-28 en 28-29 op setpoint kwam. Telkens liet het Weert ontsnappen. De gastvrouwen straften het tweede matchpoint wel af: 31-29.

Teleurstelling en ongeloof overheersten bij de speelsters, staf en tientallen meegereisde supporters. "We hebben keihard gewerkt maar het was niet genoeg. De meiden speelden met het mes tussen de tanden maar Weert had het mes op de keel staan. Dat was het verschil", reageerde trainer Jacek Ziemba. "De ploeg heeft verzaakt het af te maken in de eerste en derde set."

Flynth FAST wacht zondag de laatste kans op handhaving in de Eredivisie van het volleybal. In sporthal Pica Mare in Gennep neemt Flynth FAST het om 17.00 uur op tegen Peelpush uit Meijel. FAST heeft een driepunter nodig voor handhaving. Volgens de statistieken zou Flynth FAST het voordeel kunnen genieten. In Gennep zal de vorm van de dag bepalend zijn.