Arts keukens, al 45 jaar maatwerk in kookplezier.
Arts keukens, al 45 jaar maatwerk in kookplezier.

Arts keukens, al 45 jaar maatwerk in kookplezier

Zakelijk 1.531 keer gelezen

RIJKEVOORT | "Een keuken maak je niet door kastjes aan elkaar te rijgen. Je moet weten hoe iemand leeft en wat er nodig is om voor deze persoon, gezin, een fijne omgeving te creëren, waarin echt geleefd kan worden." Arts Keukens in Rijkevoort levert sinds 1973 deze maatwerkkeukens.

"Je komt hier niet om een kant-en-klare keuken uit te kiezen", vertelt Marian Peeters in de familiaire en sfeervolle showroom. "Mensen mogen zich vrij voelen om inspiratie op te doen, materialen te voelen en kookapparatuur uit te proberen, een keuken mag groeien. Daarom hebben wij ook een aansluitende kookstudio, waar daadwerkelijk gekookt kan worden." Op deze manier onderzoeken Silfran en Marian wat hun klanten nodig hebben in hun droomkeuken. Vanuit de beleving van de klant en hun eigen professionele bezieling willen ze de droom van de klant waar maken. "Wij geloven dat een keuken maatwerk is en met onze 3D-tekeningen laten wij zien welke mogelijkheden er zijn."

Ambacht in handbereik
Achter de sfeervolle showroom schuilt een goed uitgeruste werkplaats, waar met traditionele gereedschappen en geavanceerde machines al het houtwerk gemaakt kan worden. "Massief eikenhouten planken veranderen wij in de mooiste keukens, kasten en tafels. In onze spuiterij geven we elke gewenste finishing touch aan onze keukens: van natuurlijke beits, lak tot strakke hoogglans. Met een computergestuurde zaag- en freesmachine wordt al het hout zo efficiënt mogelijk gebruikt. Zo is er minder afval en is de belasting voor het milieu zo laag mogelijk", legt Marian uit.
Deze flexibiliteit is niet alleen voor de klant prettig, maar ook voor hun partners. "Samen met onze leveranciers en partners zetten wij alles op alles, om ons interieurwerk te ontwerpen en te produceren. Zo werken wij niet alleen samen met architecten en interieurontwerpers, maar ook met bijvoorbeeld badkamerspecialisten. Een keuken is een onderdeel van het huis als geheel. Zo kunnen accenten uit de keuken makkelijk worden meegenomen in de rest van het interieur en maken wij maatwerk interieuroplossingen, zoals kasten en badkamermeubels."

Gouden combinatie van oud en nieuw
Al 45 jaar voorziet Arts Keukens in keukens op maat. Al vanaf 1993 is Silfran in het bedrijf werkzaam en in 2006 neemt hij het roer over van zijn ouders. "Aangezien ik opgegroeid ben met het bedrijf, voelde het heel natuurlijk om het stokje over te nemen."
Juist in een familiebedrijf is een goede balans tussen familie- en bedrijfsbelangen essentieel. Bij het doorgeven van een familiebedrijf gaat om mensen en relaties, karakters en talenten, dromen en ambities het aan de volgende generatie. Zo is de volgende generatie al volop in het bedrijf actief met productie, tekenen, inrichting en koken. En zo kijken Silfran en Marian met trots en vertrouwen naar de toekomst. Maar ook alle medewerkers binnen het bedrijf voelt voor Silfran en Marian als één grote familie. Geerd en Jos werken alle twee al meer dan 30 jaar binnen Arts Keukens en ook alle andere medewerkers werken met hart en ziel aan de keukens van onze gezamenlijke klanten. De keukens en alle andere meubels worden in gezamenlijkheid gemaakt en geplaatst!
Met een heel team van medewerkers zorgen ze er samen voor dat uw droom een keuken wordt waarin gekookt, desgewenst gegeten en geleefd kan worden, voor ieder wat wils. Met vertrouwen gaat Arts Keukens op naar het 50-jarig bestaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant