De Heikant krijgt een prachtig park en een natuurspeeltuin.
De Heikant krijgt een prachtig park en een natuurspeeltuin.

De Heikant Gennep krijgt park en natuurspeeltuin

Algemeen 858 keer gelezen

GENNEP | Wat nu nog een braakliggend terrein is in de wijk De Heikant in Gennep, verandert de komende weken in een natuurspeeltuin en een tijdelijk park. Jij kunt je steentje bijdragen. Of beter: je plantje, want op vrijdagmiddag 6 april ben je van harte welkom om mee te helpen beplanten.

In De Heikant in Gennep staan woningen van zorgorganisatie Dichterbij, waar mensen met een verstandelijke beperking wonen. Dichterbij streeft ernaar dat deze mensen volwaardig meedoen in de samenleving. De natuurspeeltuin en het tijdelijke park ondersteunen dat; bewoners van Dichterbij en buurtbewoners kunnen elkaar hier ontmoeten en samen recreëren. In de natuurspeeltuin komen uitdagende toestellen die geschikt zijn voor kinderen met en zonder beperking. Het park met bomen, planten, wandelpaden en picknicktafel wordt bij uitstek een plek om samen van het mooie weer en de natuur te genieten.
Op 6 april gaan de eerste bomen en planten in de grond. Dat gebeurt samen met de buurt. Je bent vanaf 13.30 uur van harte welkom op de Burgemeester Gillissenweg ter hoogte van huisnummer 44. Om 14 uur worden de plannen gepresenteerd, daarna kun je meehelpen. Je kunt ook gewoon komen kijken als je dat leuk vindt. Het programma duurt tot 17 uur. Voor koffie, thee, ranja en iets lekkers wordt gezorgd, kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen.
De natuurspeeltuin en het park in De Heikant zijn een initiatief van Dichterbij in samenwerking met cliënten- en verwantenraad Dichterbij Oost, Wijkraad Gennep-Zuid, Stichting Limburgs Landschap, kinderdagverblijf Madelief, Roodbeen Groenvoorziening, Parkvisie Vastgoedontwikkeling en provincie Limburg. In de zomer moet alles klaar zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant