Afbeelding

De Leijgraaf kiest voor drie regiocolleges

Onderwijs 367 keer gelezen

ROC de Leijgraaf kiest met ingang van het schooljaar 2019-2020 voor een nieuwe structuur. Oss, Land van Cuijk en Meierijstad/Uden krijgen ieder een eigen regiocollege. Hiermee zet De Leijgraaf een belangrijke eerste stap om invulling te geven aan haar ambitie: samen met het voortgezet onderwijs, regionale bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen onderwijs te ontwikkelen dat naadloos aansluit op de specifieke behoeften in de drie subregio's.

Binnen de kaders van De Leijgraaf krijgt elk regiocollege zijn eigen couleur locale, profiel en onderwijsportfolio, afgestemd op de directe omgeving. Daarmee neemt de school afscheid van de huidige sectorale indeling. Daarin werden opleidingen primair verzorgd vanuit de sectoren (zoals techniek, economie en zorg&welzijn).

Regiodirecteuren
Voor de nieuwe aanpak zijn inmiddels twee regiodirecteuren benoemd. Zij starten vanaf vandaag in hun nieuwe functie. Jolanda van Kessel wordt verantwoordelijk voor Oss, Land van Cuijk en de afdeling Educatie/Inburgering. Hans de Jong wordt verantwoordelijk voor Meierijstad/Uden en de afdeling Bedrijfsopleidingen. Beiden werken momenteel als afdelingsdirecteur op De Leijgraaf en hebben hun sporen verdiend in het beroepsonderwijs. 
"Dit is een belangrijke stap voor De Leijgraaf én de regio", aldus Peer van Summeren, voorzitter van het College van Bestuur. "Met regiocolleges kunnen we veel beter inspelen op de behoeften van het bedrijfsleven en de maatschappelijke instellingen in de betreffende subregio. Hetzelfde geldt voor de scholen voor voortgezet onderwijs. Hoe beter we samenwerken, des te gerichter we onze studenten kunnen opleiden: met doorlopende leerlijnen die we ontwikkelen met het voortgezet onderwijs, in lijn met de wensen van de toekomstige werkgevers van onze studenten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant