Brigitte van den Broek (links) en Gerda Voss.
Brigitte van den Broek (links) en Gerda Voss.

Gennepse schrijfster brengt nieuwe roman uit

Algemeen 835 keer gelezen

GENNEP | De Gennepse schrijfster Brigitte van den Broek heeft een nieuw boek uitgebracht: Schaduw en horizon. De eveneens Gennepse Gerda Voss verzorgde de illustraties voor de dubbelroman.

In het boek staan twee verhalen. "Het eerste verhaal speelt zich in de geschiedenis af", vertelt Brigitte. "Hoe eenvoudiger het leven is des te intenser gebeurtenissen beleefd kunnen worden. Vroeger leek het leven overzichtelijk. Maar wanneer er onverwachte dingen gebeuren wordt een klein gezapig dorp danig wakker geschud!"

Het tweede deel gaat over de huidige tijd. Het verhaal gaat over een man die de hectiek van de stad en het egocentrische van deze tijd wil ontvluchten. "Daardoor worden zijn vrouw en dochter voor feiten gezet waarin ze zich helemaal niet kunnen vinden!"

De dubbelroman komt vijf jaar na het debuut van Brigitte, haar dichtbundel 'Een pen in vogelvlucht'. "Zoals de onderwerpen in die bundel en de wijze van vertellen is ook dit nieuwe boek geschreven. Het laat het leven van alle dag zien. De heuglijke zaken maar ook de moeilijke momenten. De lezer wordt mee genomen in hoe de karakters hier mee om proberen te gaan."

Brigitte is in het dagelijks leven taxichauffeuse en dol op poëzie. "Alle dingen van het leven die aan mij voorbij kwamen en wat ik om me heen zag bij anderen inspireerde mij om het op herkenbare wijze op papier vast te leggen. Met het uitgeven van een boek was ik helemaal niet bezig. Iemand uit mijn omgeving zette me aan om dit wel te doen. "Je weet een lezer te boeien dus het is de moeite waard", was het argument."

Eind 2017 leert Brigitte Gerda kennen. "Toen ik haar werk zag, portretten in tekeningen en schilderijen, stond voor mij vast dat zij de aangewezen persoon zou zijn voor de cover van dit boek. Al snel bleek dat dit niet onze laatste samenwerking zou zijn. Een volgend project ligt daarom al in de planning", vertelt Brigitte.

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandels in Gennep. Ook is het te bestellen in de webwinkel van de uitgever: Uitgeverij Boekenbent. Het boek kost 14,95 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant