Afbeelding

"Een bedrijf kan je in één keer over nemen, ervaring niet"

Zakelijk 2.662 keer gelezen

SAMBEEK | Zoon en huidige eigenaar van Uyen Zonwering & Kozijnen, Pascal Uyen, wil zijn vader Gabriel graag op deze manier in het zonnetje zetten. "Ik wil hem verrassen en bedanken voor alles wat hij heeft gedaan."

De beginselen van Uyen Zonwering & Kozijnen liggen op een steenworp afstand van de huidige showroom aan de Grotestraat 18 in Sambeek. Even verderop, op nummer 81 in de straat, startte Gabriel Uyen in 1980 zijn zonweringbedrijf. Wat aanvankelijk begon met de verkoop en het op maat maken van binnenzonwering, groeide al vlug uit tot een complete onderneming met rolluiken en kozijnen in het assortiment. "We waren de eerste in de regio die kunstkozijnen verkochten en een van de eersten in de omtrek die rolluiken in de collectie had", herinnert Pascal Uyen zich. Begin jaren '80 maakte Gabriel zijn debuut op tv. In het VARA-programma 'Koning Klant' kwam hij met Uyen Zonwering & Kozijnen op de nationale televisie. Pascal lacht als hij aan de beelden terugdenkt. "Mijn vader moest wel vier keer opnieuw komen aanrijden met zijn bedrijfsbus voor één scene." Gabriel was door het consumentenprogramma benaderd om een mankement op te lossen. "Een zonweringbedrijf had een klus niet netjes uitgevoerd. Mijn vader heeft de klus toen afgemaakt. Iedereen herkende hem van de tv." Als kleine jongen liep Pascal door de zaak. Hij wist destijds al dat hij de zaak ooit wilde overnemen. In 1998 kwam hij in de zaak werken, om het familiebedrijf in 2004 volledig te gaan leiden. "Een zaak kun je in één keer overnemen, ervaring niet. Het duurt even voor dat je die hebt. Mijn vader weet veel. Daar heb ik veel aangehad en heb ik regelmatig nog profijt van." Gabriel is nog steeds regelmatig te vinden op de zaak. Hij ondersteunt met kantoorwerkzaamheden en is zoals Pascal het noemt een "vraagbaak".

38 jaar service en advies
Vandaag de dag heeft Uyen een breed aanbod van onder andere screens, kozijnen, rolluiken, terrasoverkappingen en knikarmschermen. Een impressie hiervan is goed te vangen in de sfeervolle showroom. Hier geven vooraanzichten van huizen en een serre een passend beeld van hoe het eindresultaat eruit komt te zien. "We leveren maatwerk en hebben service hoog in het vaandel staan. Een product leveren is een ding, maar naderhand langskomen voor onderhoud of een reparatie is een tweede. We bestaan 38 jaar, klanten die ook indertijd een product hebben gekocht kunnen ons bellen voor hun aankoop als er wat mis is. Dan komen we om het probleem op te lossen." Uyen is de enige specialist in de regio die Roma-rolluiken aanbied. "We leveren deze kwaliteit producten in alle kleuren zonder meerprijs. Het bijzondere aan deze rolluiken zit hem met name in de extreem kleine kasten."

Derde generatie
(Klein)zoon Sem helpt al regelmatig met kleine klusjes in het bedrijf. "Sem en zijn neefje Job zeggen nog steeds: 'Werken bij Opa op de zaak'", lacht Pascal. En zo hoort het ook.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant