Langen Keukens, Langen, Langen Keukens Boxmeer
Langen Keukens, Langen, Langen Keukens Boxmeer

Liefde voor het vak bij Langen Keukens en Badkamers

Zakelijk 693 keer gelezen

SAMBEEK | Langen Keukens en Badkamers is een vertrouwd gezicht in Sambeek en omstreken. De krachten achter het bedrijf zijn Martijn Langen en zijn team, die met veel kunde en plezier klanten adviseren over een ideale keuken of badkamer.

"Mijn vader is bij ons thuis in de garage begonnen met het bedrijf. Daar stonden diverse keukenkastjes van 60 centimeter breed met een keukenblad naast elkaar opgesteld. Onze auto moest daardoor buiten staan", lacht Martijn Langen. De garage in Boxmeer is intussen al drie decennia ingewisseld voor een ruime showroom aan Grotestraat 104a in Sambeek. Sinds 1988 vormt de oude molen de thuishaven van Langen Keukens en Badkamers. In 2007 nam Martijn de zaak over van zijn vader Frits Langen. Het assortiment werd in de loop der jaren uitgebouwd met de komst van badkamers en tegels. Enthousiast loopt Martijn door de showroom. Hij heeft de liefde voor het vak duidelijk van zijn vader gekregen, die nog dagelijks binnenloopt voor een praatje. "We bieden het totaalplaatje. Indien gewenst voeren we het gehele traject uit. Van het verleggen van leidingen tot ontwerpen en plaatsen van badkamers en keukens. Alles gebeurt op maat." In de showroom probeert hij zoveel mogelijk variëteit te tonen. "Door het gebruik van verschillende materialen en kleuren tegels willen we klanten de opties laten zien. In onze showroom kunnen ze inspiratie opdoen voor hun eigen keuken of badkamer."

Trends
De showroom heeft onlangs een update gehad met twee keukenopstellingen, die in het bezit zijn van de nieuwste technieken. Een van de keukenopstellingen is voorzien van een blad met composietsteen. "De poriën van composietsteen zijn dichtgelopen, hierdoor kan vloeistof niet het gesteente in trekken zoals bij marmer het geval is." Led-verlichting, die in zowel helder, wit licht als warm licht is te verstellen, en de Quooker zijn momenteel ook de trend. In badkamers kom je steeds vaker zwarte kranen tegen, in plaats van de vertrouwde chromen kranen, en een sunshower. "Een sunshower is een soort plaat in de douche, in de muur geïntegreerd of aan de wand gemonteerd, die tijdens het douchen infraroodlicht of witlicht afgeeft. Het infraroodlicht stimuleert de bloedsomloop, spieren en gewrichten terwijl het witlicht tegen huidproblemen werkt en de aanmaak van vitamine D bevordert." Langen Keukens en Badkamers is onder meer dealer van Hans Grohe en Sealskin-badkamersanitair. Voor keukenapparatuur vertrouwt de speciaalzaak op leveranciers als Neff, Miele en Atag, voor keukens op Schmidt en Rotpunkt. Een transparante offerte biedt 100 procent helderheid. In samenspraak wordt een ontwerp opgesteld, die wordt uitgewerkt in een 3D-tekening vanuit verscheidene oogpunten. "Een team zorgt dat alles netjes ter plaatse wordt uitgevoerd."

Actie Tweede Paasdag  
Gevraagd naar zijn toekomstplannen, verschijnt er een lach op het gezicht van Martijn. Hij wil de komende jaren de showroom onder handen nemen. De molen moet de eyecatcher worden. "Het is een meerjarenplan. Ik begin achter in de loods en werk rustig aan naar voren. De molen vormt het middelpunt. Deze wordt gezandstraald en is het eerste wat je ziet bij binnenkomst." Voor Tweede Paasdag heeft hij een actie in petto. "Als klanten op Tweede Paasdag een afspraak maken voor een keuken en besluiten tot aanschaf, ontvangen ze 50 procent korting op een Quooker."

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant