Volharding verliest van Venhorst en zakt in de ranglijst

Sport 769 keer gelezen

VENHORST | Volharding verloor vanmiddag met 2-1 in en van Venhorst en deed daardoor slechte zaken op de ranglijst.

Sjoerd van der Coelen moest na de schorsingen van Tom Kessels en Wouter Evers, en de afwezigheid van Roel Gerrits (werk) en Patrick van Kempen improviseren om een opstelling te maken voor de wedstrijd tegen Venhorst.

Met Jeroen Schepens en Nino Janssen als centraal duo, Nick Joosten en Daan Albers achterin werd er aan de wedstrijd begonnen op een veld dat de spelers van Volharding niet echt mee bleek te zitten. De bal stuiterde nogal eens op op het bijzonder ongelijke veld, en dat was duidelijk niet waar de spelers van Volharding aan gewend bleken te zijn.

Er zat weinig tempo in de wedstrijd aanvankelijk, en de ploeg uit Venhorst leek het allemaal wel prima te vinden dat Volharding een laag tempo hanteerde. Pas na 15 minuten was er iets te beleven voor het doel van Volharding waar keeper Job Vullings een prima redding afleverde.

Volharding leek voetballend de betere ploeg, en na 22 minuten was het Marc van Rens die na een uitstekende bal van Joep Beurskens net iets te laat bij de bal was om de score te openen.

Nadat Venhorst wederom een kans miste was dezelfde van Rens weer dichtbij een doelpunt maar schoot hij rechts over het doel, en ook na mooi voorbereidend werk van de goed spelende Rick Tissen kreeg van Rens de bal net niet in het doel van Venhorst.

Na een dik half uur werd duidelijk dat de conditie van het veld voor beide partijen een plaag bleek te zijn : vlak voor he doel van Venhorst trapten zowel een verdediger van Venhorst als Tim van Rens over de bal, die al hobbelend over de zijlijn verdween....

Vlak voor rust kreeg Volharding nog een uitstekende kans op de openingstreffer, toen Mark Blenckers een vrije trap nog net door de keeper van Venhorst gepakt zag worden.

Met een licht veldoverwicht ging Volharding de rust in, in de wetenschap dat Venhorst met name bij dode spelmomenten gevaarlijk kon zijn.

Na een kleine 10 minuten in de tweede helft moest aanvoerder Jip Verstegen zich laten wisselen door Kas van den Bosch.

In de 67e minuut leek Volharding dan toch op voorsprong te kunnen gaan komen : Joep Beurskens eiste de bal op bij een terecht gegeven strafschop door scheidsrechter Azarfane. Beurskens trapte de bal hard  in de hoek maar helaas raakte deze de binnenkant van de paal en dus geen doelpunt op.

Zoals al eerder duidelijk werd was Venhorst vooral gevaarlijk uit dode spelmomenten en dat werd helaas bewaarheid toen een kwartier voor het einde een vrije trap vanaf links een doelpunt opleverde en Volharding dus vol gas moest gaan geven om zonder puntverlies naar Vierlingsbeek af te reizen. Het tempo ging omhoog en dat leverde ook wel meer een voetballend overwicht op, waarbij Venhorst meer en meer de lang bal ging hanteren. Dat dit spel Volharding niet goed ligt werd kort daarop weer bewezen toen Venhorst uit een counter 1 op 1 kwam met Job Vullings en de bal in het doel verdween.

Volharding drong meer en meer aan, en dat leverde een kans op voor Marc van Rens, die de bal wederom net naasts het doel zag verdwijnen. Kort daarop werd Rick Tissen gewisseld voor Jasper Lenckens, en werd Nino Janssen mee naar voren gestuurd. Dat leverde snel resultaat op want Janssen kopte de bal uit een uitstekende voorzet van Kas van den Bosch de aansluitingstreffer binnen.

In de resterende minuten kreeg Volharing nog een aantal grote kansen, onder andere via Mark Blenckers en Tim Brouwer die een levensgrote kans net naast het doel zag verdwijnen.

Meteen daarop floot scheidsrechter Azarfane voor het einde van de wedstrijd en dus bleef de ploeg van Sjoerd van der Coelen met lege handen.