Wilma Smits van Plan de Campagne.
Wilma Smits van Plan de Campagne.

Vier kerken in de regio krijgen een make-over

Algemeen 1.165 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De kerken in Maashees, Vierlingsbeek, Rijkevoort en Ledeacker krijgen een make-over. Interieurstyliste Wilma Smit van Plan de Campagne gaat met de gebouwen aan de slag.

De vier kerken waar het om gaat, zijn inmiddels gesloten. Dat betekent dat voor het interieur en de kerkschatten van deze gebouwen een andere bestemming gevonden moet worden. Dat is de taak van Wilma. "Het is een omvangrijk project dat vraagt om goede planning en begeleiding. Ieder kerkgebouw vraagt om een andere aanpak. Ik zal nauw samenwerken met het kerkbestuur, de parochianen en het bisdom 's-Hertogenbosch", aldus Wilma.

De beelden van patroonheiligen en andere kerkschatten blijven soms in de parochie behouden. In Maashees komt op het kerkhof een kapelletje en in Ledeacker is men druk bezig om een deel van de kerk geschikt te maken voor gebed. Andere voorwerpen van waarde gaan waarschijnlijk naar musea of naar andere parochies.

De kerken krijgen een nieuwe bestemming. Wat dat is, is nu nog niet bekend. "Het streven is om dit project voor het einde van het jaar gereed te hebben", zegt Wilma. "Maar zorgvuldigheid staat voorop!"

Het kapelletje bij de kerk in Vierlingsbeek.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant