World Cup rolstoeldansen in Cuijk.
World Cup rolstoeldansen in Cuijk.

Dertig jaar World Cup rolstoeldansen in Cuijk

Algemeen 810 keer gelezen

CUIJK | Met Pasen is Laco sportcentrum Cuijk voor de dertigste keer het sportieve middelpunt van de nationale en internationale danswereld. Van vrijdag 30 maart tot en met maandag 2 april houdt Stichting Brabant Danst samen met Stichting Rolstoeldansen Nederland onder meer de World Cup rolstoeldansen. Honderden rolstoeldansers uit een recordaantal van 25 landen zullen weer in Cuijk aanwezig zijn. Verder zijn er wedstrijden streetdance, hiphop en sportdansen. Vier dagen lang staan er wedstrijden in vele klassen op het programma.

Middelpunt van het Holland Dans Spektakel is al sinds 1989 de World Cup rolstoeldansen. Door de integratie van rolstoeldanswedstrijden in een breedtesportevenement wil de organiserende stichting de gelijkheid van mensen met en zonder beperking naar voren brengen.

Corrie van Hugten Award
Een van de grondleggers en organisatoren is Corrie van Hugten. Om haar te eren voor haar werk in de afgelopen 30 jaar, is een blijvende Award in het leven geroepen. Vanaf dit jaar zal tijdens beide dagen van de World Cup rolstoeldansen in Cuijk een prachtig kunstwerk, ontworpen door vormgever Dennis Kruse, worden uitgereikt aan het danspaar met de meeste eerste plaatsen. Wereldtopper of beginner, iedereen komt hiervoor in aanmerking.

Naast de World Cup rolstoeldansen zijn er ook wedstrijden in streetdance/hiphop en ballroom. Tijdens het Streetdance Spektakel zijn er workshops waaraan alle bezoekers mee kunnen doen. Op het programma staan wedstrijden voor teams, solo's en duo's. Afgesloten wordt het evenement met de sportdanswedstrijden ballroom en latin american.

Programma
World Cup rolstoeldansen is zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur te zien. Streetdance solo/duo/small teams is vrijdag vanaf 18.30 uur te zien. De streetdance demoteams zijn zaterdag vanaf 19.00 uur te zien. Sportdansen 35+ is zondag vanaf 19.30 uur en sportdansen debutanten en amateurs zijn maandag vanaf 10.00 uur te zien. Meer info op www.hollanddansspektakel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant