De vertrekkende raadsleden van de gemeente Mook en Middelaar. (foto: Ingrid Driessen)
De vertrekkende raadsleden van de gemeente Mook en Middelaar. (foto: Ingrid Driessen)

Onderscheidingen tijdens afscheid raad Mook en Middelaar

Algemeen 403 keer gelezen

MOOK EN MIDDELAAR | Tijdens de laatste vergadering van de gemeenteraad in Mook en Middelaar in de oude samenstelling werd afscheid genomen van vijf raadsleden, kreeg Johan Menkhorst een Koninklijke Onderscheiding en heeft Jan Boot een erepenning van de gemeente ontvangen.

Er werd afscheid genomen van 5 van de in totaal 13 raadsleden. Het gaat om de heren Wim Thoonen (DGP), Luc van der Linden (DGP), Nico van Kessel (PvdA), Johan Menkhorst (DGP) en Jan Boot (ZZP).
Aan Johan Menkhorst werd door burgemeester Gradisen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt en Jan Boot ontving uit handen van de burgemeester de erepenning van de gemeente. Menkhorst was veertien jaar lang onafgebroken lid van de Mookse gemeenteraad. Het raadslidmaatschap combineerde hij met zijn baan als vertegenwoordiger bij Atlas Copco. Tijdens en voor zijn raadslidmaatschap heeft de heer Menkhorst zich tevens maatschappelijk ingezet voor onder andere het Dorpshuis De Wieken en het jeugd- en jongerenwerk in Molenhoek.
Jan Boot (ZZP) kreeg de erepenning van de gemeente toegekend vanwege zijn bijzonder lange zittingsperiode in de Mookse gemeenteraad. Het betreft in totaal 19 jaar, waarvan hij tevens 4 jaar wethouder is geweest.Naast de politiek heeft de heer Boot zich maatschappelijk verdienstelijk gemaakt als onder andere fotograaf voor carnavalsvereniging De Meulenwiekers en De Heikneuters, als lid van jeugd- en jongerenwerk en als penningmeester in het verenigingsleven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant