Afbeelding

ÉgeWies neemt afscheid van Peter van Hout als koorleider

Algemeen 791 keer gelezen

WANROIJ | Peter van Hout staat zondagmiddag 8 april voor de laatste keer voor ÉgeWies in het Wapen van Wanroij als hunkoorleider. Peter die het koor leidt door de  bewegingen met zijn gitaar, zijn hoofd en het heen en weer springen op het podium, elk lid van het koor weet en begrijpt wat hij bedoeld met zijn aanwijzingen. "Het voelt zo vertrouwd dat we hem zeker zullen missen als onze koorleider. Maar gelukkig is hij niet weg bij het koor en blijft ons ondersteunen op instrumentaal en zang gebied", laat het koor weten. 

De middag begint om 15.00 uur en ÉgeWies start met een aantal te zingen nummers onder leiding van natuurlijk Peter. Direct na het eerste optreden van ÉgeWies zal het gastkoor Suuk-7 uit Gennep optreden. Dit  smartlappenkoor staat al jaren onder leiding van Leo Ponjee, en deze persoon is nu voortaan ook de nieuwe koorleider van ÉgeWies. Leo komt uit Bergen en is super enthousiast om dit koor te leiden. Suuk-7 heeft ook een aantal gezellige liedjes die ze met veel plezier ten gehore brengen in op het podium van het Wapen van Wanroij.

Dan komt het officiële moment van deze middag, en het dirigentenstokje wordt symbolisch overgedragen van Peter van Hout naar Leo Ponjee, en dus zal vanaf deze dag Leo Ponjee naast Suuk-7  de nieuwe koorleider/dirigent zijn van ÉgeWies. Wij wensen Peter nog vele  muzikale jaren toe in de toekomst en Leo heel veel succes en plezier samen met ÉgeWies.

"We sluiten deze middag natuurlijk niet af zonder lekker samen gezongen te hebben, daarom komen zowel Suuk-7 als ÉgeWies beiden van het podium af en gaan samen met het aanwezige publiek in de zaal een aantal gezellige liedjes zingen. Zodoende kan echt iedereen zijn of haar stem schor zingen en genieten  van een middag vol muziek en gezelligheid", aldus het koor. 

Iedereen is welkom. Entree is gratis. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant