JVC'ers vechten de beslissing van de scheidsrechter aan.
JVC'ers vechten de beslissing van de scheidsrechter aan. Foto: Anja van der Laan

Penalty's doen JVC Cuijk das om

Sport 428 keer gelezen

DEN HAAG | Aan de imposante zegereeks van JVC Cuijk is een eind gekomen. De ploeg van trainer Ruud Kaiser ging zaterdagmiddag ongelukkig onderuit. Tegen Quick werd in Den Haag met 3-1 verloren.

De Cuijkenaren waren in de residentiestad in de openingsfase niet bij de les. Het niveau dat de laatste welen aan de dag werd gelegd, werd aanvankelijk niet gehaald.

Na een klein half uur zag de scheidsrechter in een in Cuijkse ogen Haagse 'versiertruc' een strafschop. Hagenaar Joost de Gelder profiteerde en liet keeper Yorrit Kanters kansloos. Een onachtzaamheid van de Cuijkse defensie werd door verdediger Jay van Boxtel in de 39e minuut gecorrigeerd, maar opnieuw ging de bal op de stip. Weer voltrok De Gelder het vonnis: 2-0. Bij zijn actie liep Jay van Boxtel tegen zijn tweede gele kaart aan, en moest JVC Cuijk met tien spelers verder.

Trainer Kaiser stuurde zijn ploeg na rustpunt een 3-5-1 formatie het veld in met de opdracht snel tegen te scoren. Een sterk JVC Cuijk kreeg wat kansen. Het duurde tot aan de 56e minuut voordat Rik Renirie een vrije trap direct achter de Quick-doelman schoot.

De gelijkmaker hing in de lucht maar het was gastheer Quick dat scoorde en met 3-1 de deur dicht gooide. In de 69e minuut bepaalde Virgil Tijn-Asjoe de eindstand op 3-1.

"Jammer. Twee strafschoppen doen ons de das om. Je weet dat je een keer kunt verliezen maar het blijft jammer. Met z´n tienen waren we sterker dan Quick en we hadden de 2-2 kunnen maken Dit hoeft niet fataal te zijn en we raken niet in paniek hoor. We hebben een periodetitel maar als we meer willen mogen we ons geen misstap meer veroorloven."

Komende weken zal Kaiser een aangepast team het veld in sturen. Boy Visser liep tegen zijn vijfde gele kaart op en ook Jay van Boxtel kan een schorsing tegemoet zien.