Afbeelding

Bloemhuis De Wingerd al 25 jaar een begrip in Sint Anthonis

Zakelijk 1.229 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Bloemenhuis De Wingerd in Sint Anthonis viert in november van dit jaar het 25-jarig bestaan. Een prachtige mijlpaal voor eigenaren Maja en Wilfred Olijhoek. "We doen het nog steeds met veel plezier", aldus het echtpaar.

Maja en Wilfred komen allebei uit Noord-Holland en ook de groene vingers hebben ze gemeen. Ze leerden elkaar kennen op de Tuinbouwschool in Aalsmeer. Wilfred volgde de richting bloementeelt en Maja specialiseerde zich in de bloemsierkunst. Een gouden duo dus!

Na de opleiding gaat Wilfred in een kwekerij werken en Maja begint een eigen zaakje in Breukelen. Op zaterdagen helpt Wilfred haar een handje. Maar al snel begint het bij beiden te kriebelen; ze willen samen aan de slag! En zo komen ze in Putten terecht. "Daar hebben we een hele leuke zaak gehad, maar we zaten gehuurd en wilden graag wat kopen", licht Wilfred toe.

Het pand in Sint Anthonis komt te koop en die kans grijpen Wilfred en Maja met beide handen aan. "We waren nog nooit in Sint Anthonis geweest, maar het voelde meteen goed."

Het was op het begin wel even wennen. "Vooral het dialect en het Brabants kwartiertje", lacht Wilfred. "Maar we waren al heel snel 'ingeburgerd' hoor! Ik ging bij de fietsclub, Maja bij de EHBO-vereniging en al snel hadden we een nieuwe vriendengroep."

Ook de zaken gaan goed. "We hebben ons in de loop der jaren zeer allround gespecialiseerd. Van bruidsboeket tot grafstuk, maar we verzorgen ook de aankleding van bedrijven en restaurants", zegt Wilfred. Daarnaast heeft Bloemenhuis De Wingerd een speciaal bloemenabonnement. "Dan krijg je elke twee/drie weken een prachtig nieuw boeket in een leenvaas thuis."

Stoppen, daar denkt het echtpaar nog niet aan. "We hopen het 35-jarig jubileum ook nog te halen!", zegt Wilfred enthousiast. Over opvolging hoeven ze dus voorlopig nog niet na te denken. "We hebben twee dochters, maar die zouden het op dit moment niet willen overnemen dus gaan we lekker door!"

Het komende jaar worden er verschillende acties op poten gezet om het jubileum te vieren. Daarbij staat het getal 25 centraal. Houd vooral de Facebookpagina van De Wingerd goed in de gaten. "We gaan onder andere een bloemenabonnement weggeven", verklapt Wilfred.

Voor meer informatie kijk op www.bloemenhuisdewingerd.nl of kom langs in de zaak aan Breestraat 49 in Sint Anthonis.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant