Bert Janssen Diervoeders.
Bert Janssen Diervoeders.

Bert Janssen Diervoeders: service met een gouden randje

Zakelijk 1.291 keer gelezen

OTTERSUM | Bert Janssen Diervoeders is een echt familiebedrijf. Als sinds 1935 is de zaak gevestigd aan de Aaldonksestraat in Ottersum. Klanten kunnen er terecht voor alles op het gebied van dieren, diervoeding, tuinartikelen en ruitersportartikelen. Janneke Broekman – Janssen, Elly Gossens en Bert Janssen runnen de zaak.

"Mijn opa is destijds met de zaak begonnen", vertelt Janneke. "In eerste instantie was het een molenaarsbedrijf; een malerij. Langzaam is dat steeds verder gegroeid." Afgelopen maart groeide de zaak weer een stukje toen de nieuwe webshop gelanceerd werd.

Ruitersport
In 2009 hebben we de hele zaak verbouwd. De bovenverdieping kwam erbij en toen zijn we ons ook gaan specialiseren in ruitersportartikelen." Niet gek als je bedenkt dat zowel Janneke als Bert in de paardensport zitten. "Als je ergens veel van weet, dan kun je ook makkelijker advies geven." Het assortiment is uitgebreid: kleding voor ruiters, wedstrijdkleding, halsters, hoofdstellen, dekens voor paarden, maar ook allerlei verzorgingsproducten zoals borstels. Er zijn merken verkrijgbaar van gerenommeerde leveranciers zoals Harry's Horse, Imperial Riding, SPOOKS, Horka en Fairplay. "Sinds 2015 werken wij bovendien samen met Plastron Unique", aldus Janneke.

Tuin
De lente is aangebroken, hét moment om lekker aan de slag te gaan in de tuin. "Wij hebben ook alles voor in de tuin", vertelt Janneke. "Sinds twee jaar zijn we dealer van het Belgische merk Compo. Zij bieden een compleet assortiment voor de tuin met o.a. meststoffen, graszaad en potgrond." Janneke merkt dat de moestuin de laatste jaren aan populariteit wint. "Mensen vinden het steeds belangrijker om eerlijke producten te verbouwen. Daarom gaan ze vaak zelf aan de slag in de tuin."

Bij Bert Janssen Diervoeders kunnen klanten ook een verticuteermachine huren. "Zo'n apparaat is vaak erg duur in de aanschaf en je hebt 'm maar eens per jaar nodig", legt Janneke uit. Zodra mensen de machine lenen, krijgen ze er gratis advies bij: "Eerst verticuteren en daarna bemesten met langwerkende meststof", aldus Janneke. En die service kenmerkt ook meteen de Ottersumse zaak. "Wij geven écht goed advies en staan altijd klaar voor onze klanten. Wij gaan mensen geen zaken verkopen waar ze niets aan hebben."

Diervoeding
Tot slot is er bij Bert Janssen Diervoerders werkelijk alles verkrijgbaar op het gebied van diervoerders. Natuurlijk paardenvoeders maar zeker ook voer voor honden, katten, knaagdieren, vogels en groot vee zijn zeer ruim vertegenwoordigd. "We hebben een groot assortiment. Elke dier heeft andere wensen en behoeften, het is belangrijk om hen te voorzien van passende voeding", besluit Janneke.

Benieuwd geworden? Kom dan eens langs bij Bert Janssen Diervoeders aan de Aaldonksestraat 3 in Ottersum. Kijk ook eens op www.bert-janssen.nl. Daar is sinds kort de gloednieuwe webshop te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant