Afbeelding

Bomen geplant in nieuw park in De Heikant in Gennep

Algemeen 928 keer gelezen

GENNEP | Er is gestart met het beplanten van het braakliggende terrein in de wijk De Heikant in Gennep. Op die locatie komt een park en een natuurspeeltuin. Vrijdag 6 april hielpen cliënten van Dichterbij, omwonenden en kinderen een handje met het planten van bomen.

In De Heikant in Gennep staan woningen van zorgorganisatie Dichterbij, waar mensen met een verstandelijke beperking wonen. Dichterbij streeft ernaar dat deze mensen volwaardig meedoen in de samenleving. De natuurspeeltuin en het tijdelijke park ondersteunen dat; bewoners van Dichterbij en buurtbewoners kunnen elkaar hier ontmoeten en samen recreëren. In de natuurspeeltuin komen uitdagende toestellen die geschikt zijn voor kinderen met en zonder beperking. Het park met bomen, planten, wandelpaden en picknicktafel wordt bij uitstek een plek om samen van het mooie weer en de natuur te genieten.
Op 6 april gingen de eerste bomen en planten in de grond. Dat gebeurde samen met de buurt. De komende tijd wordt er verder gewerkt aan het park en vanaf juni wordt er gestart met de speeltuin.
De natuurspeeltuin en het park in De Heikant zijn een initiatief van Dichterbij in samenwerking met cliënten- en verwantenraad Dichterbij Oost, Wijkraad Gennep-Zuid, Stichting Limburgs Landschap, kinderdagverblijf Madelief, Roodbeen Groenvoorziening, Parkvisie Vastgoedontwikkeling en provincie Limburg. In de zomer moet alles klaar zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant