Afbeelding

Vier verzorgingsbedden voor Hospice de Cocon

Algemeen 1.863 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De vierde jaarlijkse benefiet wijnavond van Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze heeft de gewenste vier verzorgingsbedden met nachtkastjes opgeleverd voor Hospice de Cocon in Sint Anthonis. Een symbolische cheque is deze week overgedragen door Lionslid Diny van Vliet aan Miranda van den Broek en Marjolet Kamps, coördinatoren van het hospice.

Met bijna 140 betalende bezoekers (het grootste aantal tijdens de vier georganiseerde edities) was de jaarlijkse wijnavond op 22 maart in Hotel Cuijk een groot succes. De zaal was gezellig ingericht, er was entertainment, een enthousiast publiek en er kon uiteraard een zevental wijnen worden geproefd van het Franse Wijnhuis Vandenbeld, gelegen in de Dordogne. De Nederlandse wijnboer Michel van den Beld verzorgde op interessante en deskundige wijze uitleg over de wijnen. Daarnaast was er bij elke wijn voor de bezoekers een bijpassend gerechtje. Niet-wijndrinkers werden verrast met een bijzondere sappenbar.

De jaarlijkse Lions wijnavond heeft als doel om fondsen te genereren voor het goede doel. Het entreegeld, de opbrengst van de wijnverkoop én de onderhandse veiling van een 10-tal kavels resulteerde in een mooie opbrengst. Dit keer was er speciale aandacht voor Hospice de Cocon in Sint Anthonis, dat uit de opbrengst van de wijnavond vier verzorgingsbedden, die nodig aan vervanging toe waren, met nachtkastjes, binnenkort zal ontvangen. De aanschaf van de verzorgingsbedden geschiedt geheel in overleg met de coördinatoren van Hospice de Cocon. Het eventuele resterende deel van de opbrengst zal worden gedoneerd aan andere goede doelen in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg.

Hospice De Cocon
Een hospice is een huis voor mensen in het laatste stadium van hun leven. Als de zorg thuis niet mogelijk is, biedt het hospice zorg die gericht is op aandacht, geborgenheid en een zo goed mogelijke kwaliteit van leven. Hospice de Cocon is gevestigd in een mooi vrijstaand huis in de dorpskern van Sint Anthonis, met de kleinschaligheid en intimiteit van een woonhuis. Het hospice biedt plaats aan vier gasten. Elke gastenkamer is volledig ingericht, maar biedt ook de mogelijkheid voor persoonlijke spullen. Er is ook een logeerkamer, zodat naasten de mogelijkheid hebben om te overnachten. In het hospice is 24 uur per dag iemand aanwezig. Voor meer info, ga naar www.vptzlandvancuijk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant