Een Vitessenaar wordt belaagd door twee Cuijkenaren. Jong Vitesse won ruim in Cuijk.
Een Vitessenaar wordt belaagd door twee Cuijkenaren. Jong Vitesse won ruim in Cuijk. Foto: Anja van der Laan

JVC Cuijk vergeet te scoren en verliest van Jong Vitesse

Sport 671 keer gelezen

CUIJK | Derdedivisionist JVC Cuijk laat de hoop op het kampioenschap varen. De Cuijkenaren verloren zondagmiddag met duidelijke cijfers: 0-3. De uitslag geeft de verhoudingen niet juist weer, want alleen al in de eerste helft de ploeg van trainer Kaiser een handje vol kansen liggen. Na de pauze counterde koploper Jong Vitesse naar de zege.

Toch was JVC Cuijk in die fase niet kansloos. "We kwamen drie keer na een één-tegen-één situatie vrij voor de keeper maar telkens wist hij te redden", zegt trainer Ruud Kaiser, die zich verbaasde over het aantal kansen dat zijn ploeg kreeg. "Daar ben ik door verrast. Voor een topploeg geeft Jong Vitesse veel kansen weg." Daartegenover stond dat de Arnhemmers die voor de pauze paal en lat getroffen hadden in de tweede helft zeer efficiënt met de kansen omsprong. Via Berden, Van Doorn en Van Essen liep Vitesse uit naar 0-3.

Nacompetitie
JVC Cuijk richt zich nu op de nacompetitie. "De achterstand op UNA en Jong Vitesse is te groot. Deze ploegen zijn te sterk voor ons maar via de nacompetitie kunnen we nog promoveren. Door een fantastische reeks hebben we de periodetitel veroverd. Het voordeel is nu dat we geen competitiestress meer hebben en ons trainingsbeleid kunnen aanpassen op de nacompetitie."

Jacky Chi
In Cuijk wordt momenteel gewerkt om de selectie voor het seizoen 2018-2019 vorm te geven. Vandaag werd bekend dat Jacky Chi terugkeert op de Groenendijkse Kampen. De middenvelder maakt de overstap van SC Woezik, dat hekkensluiter is in de Hoofdklasse B zondag. De 25-jarige Chi herstelt van een knieblessure en speelde bij zijn huidige club niet veel mee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant