5E: Montagnards zit op rozen

Voetbal 249 keer gelezen

Voerde in klasse 5E het Afferdense HRC'27 de vertekende ranglijst aan, inmiddels heeft buurman Montagnards de macht overgenomen. De Bergenaren klopten zondag concurrent SV United in Wanssum. HRC'27 leed een blamerende 1-0 nederlaag tegen SVS uit Stevensbeek.

Middenmoter Holthees-Smakt kwam niet in actie.  Voor de wedstrijd tussen BVV'27 en vv Holthees-Smakt bleek geen scheidsrechter beschikbaar. De ploeg van trainer John Klaasssens hoorde dat bericht toen zij op het punt stond te vertrekken naar Blitterswijck.

SVS-HRC'27 1-0
Zonder trainer Rob Ernst bleek HRC'27 een stuurloos schip. In Stevensbeek gingen de mannen uit Afferden met 1-0 ten onder tegen laagvlieger SVS, zonder ook maar een serieuze kans te creëren. "Het was een wanvertoning, we creëerden geen enkele kans", zegt leider Jens Toonen.
HRC'27 lijkt af te haken in de strijd om het kampioenschap. In de tweede periode is de ploeg nog kansrijk. Donderdag speelt HRC'27 de derby tegen koploper Montagnards. Die wedstrijd is er een uit die periode.

SV United–Montagnards 1-2
Montagnards deed weer prima zaken. De ploeg van trainer De Renett schudde na BVV'27 het Wanssumse en Meerlose SV United van zich af. In Wanssum werd het in een grotendeels gelijkopgaand duel 1-2 voor Montagnards. De Bergenaren maakten een 1-0 achterstand in het laatste kwart goed. Jens Jennissen scoorde de gelijkmaker en was in de extra tijd helemaal de gevierde man tot hij Montagnards de zege bezorgde.
Montagnards wacht donderdag de derby tegen buurman HRC'27. Dat duel begint om 18.30 uur in Bergen.

Sporting S.T.–Sambeek
In Swolgen boekte Sambeek een 2-3 overwinning tegen Sporting S.T. Sambeek was in het eerste bedrijf heer en meester en nam via Ruben Op 't Veld de leiding.  De mannen van trainer Stef van Asten verzuimden de score uit te bouwen. Bas Eising miste zelfs een strafschop.
Die magere voorsprong smolt na de pauze als sneeuw voor de zon. De thuisclub boog de achterstand binnen vijf minuten om in een 2-1 voorsprong. Sambeek hervond zich en kwam een kwartier voor tijd langszij via Martijn Peters. Vijf minuten later bepaalde Dennis van Well de eindstand op 2-3.