Ben de Cort met de meegereisde coaches Joost van Rens en Gert-Jan Hendriks.
Ben de Cort met de meegereisde coaches Joost van Rens en Gert-Jan Hendriks.

Ben de Cort Nederlands Kampioen judo tot 38 kilo

Sport 925 keer gelezen

GENNEP | Ben de Cort heeft afgelopen weekend mee gedaan met het Nederlands Kampioenschap Judo tot vijftien jaar in Leek. Hij pakte de titel in de klassering tot 38 kilo. Er deden naast Ben nog drie andere judoka's van Budoschool Gennep meer. Amati Koster deed mee in de categorie tot 34 kilo, Bas Willems streed in de categorie tot 60 kilo en Puck Vervoort in de categorie tot 57 kilo.
Erg gemotiveerd en een beetje zenuwachtig werd de reis naar Leek ondernomen met publiek en coaches. De vereniging laat weten: "Judoën op het hoogste niveau in jouw leeftijd klasse, is het mooiste om mee te maken."
Bas werd met veel strijd in de voorrondes uitgeschakeld in een zeer sterke poule. Puck wist 1 ronde te winnen met een zeer sterk optreden. Erg zelfverzekerd stond ze er. Amati, die voor zijn klasse nog erg jong en licht is, wist met een mooi omstrengeling een wedstrijd te winnen. Beide werden in de voorrondes uitgeschakeld, maar kijken terug op een mooi NK. De in Overasselt wonende, Ben de Cort had de dag van zijn leven. Goed voorbereid tijdens de trainingen in Gennep en Heumen en bij de RTC training in Nijmegen, ging hij de Tatami op. "Ik moet 5 keer winnen zij hij nog". En dat deed hij, en hoe. Alle 5 parijen op Ippon winnen, geen scores tegen. Er was geen judoka die grip kreeg op hem.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant