Metameer in Stevensbeek.
Metameer in Stevensbeek.

Metameer wil bestuur overdragen aan OMO

Onderwijs 1.784 keer gelezen

STEVENSBEEK | Metameer wil het het bestuur overdragen aan Ons Middelbaar Onderwijs (OMO). Dat is donderdag bekend gemaakt tijdens een persgesprek. "Daarmee willen we zorgen voor een toekomstbestendig onderwijsaanbod en de kwaliteit borgen", liet directeur-bestuurder van Metameer Berita Cornelissen weten.

Door: Aileen van Tilburg

OMO en Metameer hebben een intentieverklaring ondertekend, maar de overdracht is nog niet officieel. "Uiteraard hebben we wel de haalbaarheid gepeild en we voorzien geen problemen", laat Eugène Bernard van OMO weten. De leerlingen, ouders, docenten en de medezeggenschapsraad zijn al ingelicht over de plannen.

Ook het Elzendaalcollege in Boxmeer en Gennep en het Merletcollege in Cuijk, Mill en Grave vallen onder de paraplu van OMO. "De scholen blijven wel allemaal hun eigen identiteit behouden", verzekert Bernard. "We vinden het heel belangrijk om een diversiteit aan onderwijs aan te bieden in de regio."

Krimp
De scholen in het Land van Cuijk hebben al een aantal jaar te maken met een fikse krimp. "Gemiddeld twintig procent", weet Bernard. "Om een zo breed mogelijk en kwalitatief hoogstaand onderwijsaanbod in de regio te behouden, is samenwerken nodig. Een belangrijke stap hierin is bestuursoverdracht."

Op dit moment verandert er volgens Bernard en Cornelissen niets voor de leerlingen, ouders en docenten. "Ik weiger om een samenwerking aan te gaan met een vooropgesteld plan", legt Bernard uit. "Dat noem ik geen samenwerken. De plannen zullen we dus de komende tijd met alle betrokken scholen gaan samenstellen."

Door samen te werken met een grote organisatie kan er volgens Cornelissen efficiënter gewerkt worden. "Het grote voordeel is dat OMO een grote werkgever is", legt Cornelissen uit. "Daardoor kunnen we kwalitatief goed personeel behouden in de regio. Daarnaast kun je specialismen behouden, bijvoorbeeld op het gebied van ICT."

Het streven is om de bestuursoverdracht in het voorjaar van 2019 te realiseren.

Metameer biedt onderwijs aan zo'n 2100 leerlingen. OMO heeft in Brabant (en Gennep) in totaal 31 scholen met in totaal 20.000 leerlingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant