Ingezonden brief.
Ingezonden brief. Foto: Martijn Schwillens

"Tip voor te vormen coalitie: het ondernemersloket"

Algemeen 372 keer gelezen

INGEZONDEN BRIEF | Het is jammer dat de VVD Boxmeer met de vele extra stemmen net geen extra zetel heeft behaald. Desondanks hebben we ons constructief ingezet voor een nieuw te vormen coalitie. Het feit dat we principieel ons standpunt handhaven met betrekking tot het Hansa-dossier was kennelijk een reden om ons niet verder mee te nemen in de coalitievorming.

Jammer, een gemiste kans!

Wij zijn nog steeds van mening dat het college en de coalitiepartijen hier anders mee om hadden moeten gaan.

De VVD Boxmeer zal zich nu vanuit de oppositie constructief en pragmatisch blijven inzetten voor onze gemeente.

De VVD Boxmeer is een aantal jaren geleden gestart met werkbezoeken bij ondernemingen. Leerzame en interactieve ervaringen. Van horeca tot duurzame energie, van supermarkt tot schoonheidsspecialist. We kijken met een open blik naar alle ondernemende inwoners in onze gemeente. Zij zorgen namelijk ook voor de werkgelegenheid en zijn dus belangrijk voor een goed economisch klimaat.

Opvallend is dat bij bijna elk werkbezoek wordt aangegeven dat het wenselijk is dat er vanuit de gemeente een specifiek aanspreekpunt komt voor ondernemers, waarbij deze worden geholpen met het zoeken naar de juiste weg binnen de jungle van vergunningen en plannen. Dat is de reden dat de VVD in haar verkiezingsprogramma al had opgenomen dat zij voorstander is van een ondernemersloket.

Op grond hiervan geven we de nieuw te vormen coalitie de volgende tip mee:
Neem in het coalitieprogramma dit ondernemersloket op en werk dit uit voor de begroting van 2019.

De VVD heeft informatie ingewonnen bij gemeenten waar dit al is ingevoerd en waar de bedrijven erg enthousiast zijn. Het ondernemersloket werkt onder andere met een bedrijfscontactfunctionaris of accountmanagers, biedt ondersteuning bij vergunningverlening en vervult de rol van werkgeversservicepunt met linken naar werkzoekenden.

Het is van belang dat we een ondernemersklimaat creëren waar alle bedrijven, groot of klein, zich gehoord voelen en gefaciliteerd worden. Hiermee tonen we aan dat Boxmeer daadwerkelijk een ondernemersvriendelijke gemeente is.

VVD-Boxmeer - Judith logtens

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant