Afbeelding

Natuurbegraafplaats Weverslo houdt 20 mei een open dag

Zakelijk 402 keer gelezen

VENRAY | Natuurbegraafplaats Weverslo houdt een open dag op zondag 20 mei van 11.00 tot 16.00 uur. Het is een goede gelegenheid om op ongedwongen en informele wijze kennis te maken met de natuurbegraafplaats. Er is een gevarieerd programma. Alle aspecten van het natuurbegraven komen daarbij aan bod. Er zijn informatiestands, demonstraties, er is muziek en er zijn rondleidingen.

Dit jaar is er nog een extra aanleiding tot een bezoek aan Weverslo. Ton Jakobs presenteert dan voor het eerst de inhoud van zijn boek over de geschiedenis van de roemruchte motorcross op Janslust uit de periode 1961-1983. Het boek verhaalt van de wedstrijden, de renners en de mensen die het evenement hebben georganiseerd. Het parcours van de motorcross is nog steeds herkenbaar in het terrein.

Daarnaast is Cretio aanwezig met een informatiestand. Ook producenten van milieuverantwoorderieten manden, kisten en lijkwades demonstreren hun producten. Beeldend kunstenaar Helmie van der Riet vertelt en demonstreert hoe je met materialen uit de natuur kunstsymbolen kunt maken die gevoelens en ervaringen tot uitdrukking kunnen brengen rondom verwerking van verlies.

Naast tal van stands met informatie kunnen bezoekers ook genieten van passende koormuziek. Ook dat is immers cultuur die in dit geval hoort bij het natuurbegraven. Drie koren Erato uit Blitterswijck, het Gregoriaans Koor Venrayen en Enjoy Togetheruit Ysselsteyn verzorgen gedurende de dag optredens.

Voor actuele informatie kijk op www.weverslo.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant