Kom ook naar de Campina Open Boerderijdagen.
Kom ook naar de Campina Open Boerderijdagen.

Proef het boerenleven tijdens de Boerderijdagen

Algemeen 1.242 keer gelezen

WESTERBEEK / WELLERLOOI | Campina houdt dit jaar voor de dertiende keer de Open Boerderijdagen. De Familie Van den Oever uit Westerbeek doet mee op maandag 21 mie (Tweede Pinksterdag) en ook bij de familie Laumen in Wellerlooi zijn die dag bezoekers van harte welkom.

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen is er voor jong en oud van alles te doen op de deelnemende boerderijen. De boer geeft rondleidingen en laat zien hoe het er aan toe gaat op de boerderij. Voor kinderen van alle leeftijden zijn er leuke activiteiten als een boerenstormbaan, melkbus-heffen, skippykoe-racen en schminken.

Wellerlooi
De familie Laumen doet dit jaar voor de eerste keer mee aan de Campina Open Boerderijdagen! Het gezin bestaat uit Mark(44), Wendy(43) en hun dochters Demi(16) en Linsy(13) en de boerderij bevindt zich aan de rand van natuurpark de Maasduinen. Het moderne melkveebedrijf met 90 melkkoeien beschikt over 2 Lely robots waarmee de koeien gemolken worden. De koeien zijn gehuisvest in een gedeeltelijk nieuwe ligboxstal en ook op deze boerderij is de weidegang van toepassing. Naast de melkveehouderij is er op de boerderij ook een kinderopvang. Boer Mark: "Het mooiste aan mijn werk vind ik het dagelijks bezig zijn met de verzorging van het melkvee en hierdoor een mooi product kunnen leveren onder milieu en diervriendelijke omstandigheden". De familie Laumen ontvangt bezoekers op 21 mei van 10.00 tot 16.00 uur op hun bedrijf aan Heerenveenweg 6 in Wellerlooi.

Westerbeek
De familie van den Oever doet ook voor de eerste keer mee aan de Campina open Boerderijdagen. Het gezin bestaat uit Joost (45), Yvonne (41), Bart (17) en Martijn (15). Het melkveebedrijf van de familie van den Oever is gelegen in Westerbeek. De boerderij heeft 125 melkkoeien en 20 jongvee. De koeien worden gemolken in een traditionele melkstal. De boerderij heeft 28 hectare grasland en 6 hectare maisland. Het mooist aan hun werk vinden zij het werken met dieren, de afwisseling in het werk en veelal in de buitenlucht. Bezoekers zijn 21 mei tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom aan Boveneind 1 in Westerbeek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant