Afbeelding

Thema-avond Merletcollege Cuijk: social mediagebruik door kinderen

Algemeen 495 keer gelezen

CUIJK | De ouderraad en de directie van het Merletcollege Cuijk houdtr een thema-avond over het gebruik van social media door kinderen.

De jeugd is online. Het straat- en thuisbeeld is de afgelopen snel veranderd met overal mobieltjes, tablets en laptops. Voor jongeren de perfecte manier om permanent in contact te zijn met vrienden, kennis en amusement. You Tube, Snapchat, Instagram en WhatsApp; ze zijn allemaal onmisbaar geworden in korte tijd. Logisch, want er is veel leuks en moois op te beleven.

Maar er is ook een andere kant waar ouders zich vaak zorgen over maken. Hoe voorkom je dat je kind zich misdraagt op WhatsApp? Weet uw kind wel wat de eeuwigheid van internet nou echt betekent? Hoe gaat hij/zij om met beelden van geweld en seks? Wat doen kinderen precies online? En zijn ze verslaafd aan hun mobiel? Of hoe kunt u er als ouder voor zorgen dat ze hun huiswerk maken in deze tijd vol verleiding en afleiding?

Katja Verhagen laat u kennis maken met de online wereld van de jeugd en informeert u over de mogelijkheden en waarom jongeren doen wat ze doen. Veel beelden, onderzoeken en foto's helpen u uw kind te begrijpen en begeleiden. De avond is interactief. U wisselt meningen en ervaringen uit met andere ouders. Katja is naast docent Nederlands op een MBO, mediapedagoog van Mediafulness. Om jongeren te begeleiden bij het kritisch en bewust omgaan met al die media, heeft zij zich als pedagoog gespecialiseerd in mediaopvoeding.

U bent dus van harte welkom op woensdag 23 mei. De avond begin om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. Vanaf 19:00 uur is de school geopend en staat er koffie en thee voor u klaar.

We willen u vragen u aan te melden voor deze avond. Dit kunt u doen door een e-mailbericht te versturen naar: thema-avond@merletcollege.nl met daarin opgenomen uw naam. Wij vragen u daarbij ook aan te geven met hoeveel personen u komt. U kunt zich aanmelden tot dinsdag 22 mei.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant