Een JVC'er in de tang bij twee HBS-spelers
Een JVC'er in de tang bij twee HBS-spelers Foto: Anja van der Laan

Ruben Schaken doet JVC Cuijk das om

Voetbal 613 keer gelezen

CUIJK | JVC Cuijk is er tegen HBS niet in geslaagd de neerwaartse sportieve spiraal te doorbreken. Na een goede eerste helft boog het team van trainer Ruud Kaiser voor de Hagenaren met Ruben Schaken in de hoofdrol. De ex-prof van onder andere VVV-Venlo, Feyenoord en ADO Den Haag en met negen teamgenoten gingen met de 0-2 winst aan de haal.

In de laatste thuiswedstrijd in de competitie was JVC Cuijk voor rust de bovenliggende partij. "We speelden prima en toonden veel energie, maar we kregen te weinig kansen", zegt trainer Kaiser. De Cuijkenaren bleven overeind, ook toen de gasten een strafschop kregen maar deze misten. Toen Hagenaar Gino Mulder, wegens het maken van een slaande beweging, de rode kaart kreeg leek JVC Cuijk favoriet voor de overwinning. De Cuijkenaren claimden tevergeefs een strafschop toen Simon van Zeelst aangetikt werd en met moeite overeind bleef.
Het liep echter anders. De geroutineerde Ruben Schaken nam HBS bij de hand en leidde zijn team naar de overwinning. Eerst nam Schaken de openingstreffer voor zijn rekening. Later werd hij gevloerd en ging de bal op de penaltystip. Mike de Geer schoot de bal snoeihard langs keeper Yorrit Kanters.
Die klap kwam JVC Cuijk niet meer te boven. De roodwitten leden de zevende nederlaag in acht wedstrijden en zakten af naar de achtste plek in de Derde Divisie. De ploeg weet zich wel verzekerd van deelname aan de nacompetitie omdat het een periodetitel op zak heeft.