Burgemeester Wim Hillenaar spreekt de jubileumbezoeker Luuk toe.
Burgemeester Wim Hillenaar spreekt de jubileumbezoeker Luuk toe.

Luuk Teunissen honderdduizendste bezoeker TechnoPromo

Onderwijs 628 keer gelezen

CUIJK / GENNEP | Bij TechnoPromo in Cuijk is woensdag de vlag uitgestoken. Om even voor negen uur werd de honderdduizendste bezoeker begroet. Die eer viel Luuk Teunissen uit Gennep te beurt. De elfjarige was met zijn klasgenoten van groep 7 van de Jenaplanschool Elckerlyc uit Gennep te gast in de keuken van de techniek.

Door Jos Gröniger

De groep 7 leerlingen uit de combinatieklas 6-7-8 van juf Barbera Weevers was woensdagochtend niets vermoedend vertrokken voor het jaarlijkse 'uitje' naar TechnoPromo. Op het Laagveld aangekomen werd de groep duidelijk dat bezoek ditmaal niet zoals de andere zou zijn.

Nuchter
Als vijfde in de rij kinderen werd Luuk Teunissen bejubeld. Hij was immers de honderdduizendste bezoeker van het 'technische speelplein' dat vijftien jaar geleden de eerste leerlingen over de vloer kreeg. Hoeveel honderdduizend is besefte de nuchtere Gennepenaar niet helemaal. "Tot honderdduizend tellen? Daar ben ik wel een paar uur mee bezig."
De jubileumbezoeker werd toegesproken door de Cuijkse burgemeester Wim Hillenaar. "We mogen er best trots op zijn dat Technopromo al vijftien jaar bestaat. Misschien kom jij hier als vader nog eens terug." Luuk Teunissen ontving een presentje en mocht de jubileumtaart aansnijden samen met de eerste burger van Cuijk. En als laatste maakte de robot enkele dansjes voor het feestende gezelschap. Daarna mochten voor de leerling de festiviteiten wel stoppen. "Ik sta er verbaasd van te kijken dat ik de honderdduizendste ben. Ik kwam hier om te kijken wat TechnoPromo is. Voor mij mogen we nu wel beginnen hoor."
Juf Barbera snapte heer leerling volkomen. "Luuk is de meeste bescheiden jongen uit de klas. Leuk dat juist hij uitgekozen is. Luuk is zoals hij hier staat rustig en echt."
 

TechnoPromo
Al vijftien jaar brengt TechnoPromo de techniek onder de aandacht bij de jeugd van de basisschoolleeftijd. Op tien dagdelen per week staan vrijwilligers met een verleden in de praktijk klaar om de kinderen een indruk te geven van techniek. Naast de technieklesjes aan scholen uit het Land van Cuijk en De Maasduinen worden er kinderfeestjes verzorgd.
Tijdens een bezoek aan TechnoPromo worden de gezelschappen opgedeeld in groepjes die beurtelings een werkstuk maken of een project in de bouw afronden. Er worden werkstukjes gemaakt uit metaal of hout maar ook andere materialen worden gebruikt. Als bewijs dat ook bij TechnoPromo de techniek voortschrijdt, is er een 3D-printer maar ook kunnen de bezoekers er nieuwe snufjes van de techniek ervaren. Er is binnenkort een smarthome, een VR-bril is onlangs in gebruik genomen. Techniek is best hip, en om met burgemeester Hillenaar te spreken: "Techniek is al lang niet meer alleen vuile handen. En bij elk werk dat je doet komt techniek kijken. In een fabriek of op kantoor, zonder kun je niet."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant