Vijf seniorenwoningen.
Vijf seniorenwoningen.

Bouwbedrijf van Oijen stelt Steenstraat-Zuid open voor publiek

Wonen 770 keer gelezen

BOXMEER | Bouwbedrijf van Oijen laat op zaterdag 2 juni iedereen een kijkje achter de schermen nemen bij het bouwterrein aan de Steenstraat-Zuid. Normaliter is de toegang verboden, maar van 10.00 tot 16.00 uur is de bouwplaats open voor publiek. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

Een woonwijk met een mooie samenstelling, dat wordt Steenstraat-Zuid. Er is plek voor eengezinswoningen, appartementen en levensloopbestendige woningen. Niet zo maar woningen, woningen waarbij de sleutelwoorden duurzaamheid en energieneutraal zijn. Zo worden de appartementen aangesloten op aardwarmte in plaats van gas. Ruim honderd zonnepanelen op de platte daken zorgen voor de stroomopwekking. De appartementen worden luchtdicht gebouwd. De vloeren, buitengevels en daken zijn hoog geïsoleerd en de aluminium ramen worden voorzien van drievoudig glas. Maar niet alleen over het ontwerpen van de huizen is zorgvuldig nagedacht. Ook als het gaat om de leefbaarheid eromheen ligt er een doordacht plan. De buitenruimte biedt een grote diversiteit aan beplanting, bijzondere en meerstammige bomen en uitdagende natuurspeelplekken. Dit maakt dat er veel ruimte voor sfeer en sociaal contact is. Daar wordt op de dag van de bouw al een start mee gemaakt. Toekomstige bewoners en andere belangstellende kunnen even relaxen in een heus 'groen stekkie'. Want in een groene omgeving zijn mensen blijer! Bovendien levert al dat groen de nodige gezondheidsvoordelen op.

Zelfs wordt in het plan ook rekening gehouden met de huisvesting van vleermuizen. Op geschikte locaties, die in overleg met de plaatselijke vogelwerkgroep gekozen zijn, worden duurzame verblijfsmogelijkheden gecreëerd. De vleermuiskasten worden in het gevelmetselwerk opgenomen, waarvan slechts een betonstrook met toegangssleuf zichtbaar is.

Bent u geïnteresseerd in het plan en de moderne bouwtechniek, dan bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze bouwplaats. U kunt de bouwlocatie bereiken vanaf de Julie Postelsingel, waar u de "Metworstlaan" inrijdt.

Kijk voor meer informatie op www.dagvandebouw.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant