Afbeelding

Extrema Outdoor Nederland cancelt editie in Wanroij

Algemeen 5.090 keer gelezen

WANROIJ |  Extrema Outdoor Nederland gaat niet door. Dat maakt de organisatie dinsdagmiddag bekend. Het festival zou gehouden worden in Wanroij.

"We kunnen het festival niet op de door ons gewenste wijze neerzetten en dat doet pijn", schrijft de organisatie.

"Na onze verhuizing van Aquabest naar De Bergen in Wanroij, afgelopen jaar, blijkt nu dat we toch niet op één lijn liggen met de omgeving en de gemeente wat betreft XONL. Het gevolg: een moeizaam proces omtrent vergunningen en tijden. Ook ons festival Mandala wordt hierdoor sterk onder de loep genomen. Daarnaast speelt de overvolle festivalkalender een grote rol. We hebben dus besloten om plaats te maken en XONL voor het eerst te cancellen."

In 1996 vond Extrema Outdoor Nederland voor het eerst plaats, als één van de eerste buitenfestivals in Nederland op het gebied van elektronische muziek. Sindsdien volgden prachtige edities. Oprichter Marcel Mingers: "Met de afgelasting van XONL maken we ruimte voor Mandala Festival, dat volgende week plaatsvindt in Wanroij. We merken dat dit festival - met haar bredere doelgroep - beter bij de regio past. Problemen met de vergunningen ontstonden vooral toen Extrema Outdoor toegevoegd werd aan deze regio."

"Met Extrema Outdoor Nederland hebben we ontzettend mooie jaren beleefd, waar ik prachtige en blijvende herinneringen aan heb. Natuurlijk doet het pijn en was het een lastig besluit, maar we richten onze blik vol positivisme op de toekomst. Extrema Outdoor leeft voort in België en wie weet toekomstig in nog meer landen. Voor nu en aan iedereen: heel erg bedankt."

Geld terug
Ticketkopers krijgen hun geld terug, of kunnen besluiten hun ticket in te ruilen voor We Are Electric - 6, 7 en 8 juli, de eigenlijke data van XONL - of Mandala, dat plaatsvindt op 8, 9 en 10 juni. Hierover volgt deze week een mail met verdere uitleg. Wie nu vragen heeft, kan terecht bij info@extrema.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant