Jorrit Ritzen wint een luchtduel.
Jorrit Ritzen wint een luchtduel. Foto: Anja van der Laan

JVC Cuijk geeft moed nog niet op

Voetbal 901 keer gelezen

CUIJK | De spelers en staf van JVC Cuijk achten zich nog niet kansloos, maar na de ongelukkige thuisnederlaag tegen FC Lisse lijken de play offs na de return zaterdag voorbij. De Cuijkenaren waren na de 0-2 nederlaag strijdbaar. "Het is zaterdag weer gewoon weer elf tegen elf."

Door Jos Gröniger

In de jacht op promotie naar de Tweede Divisie stond JVC Cuijk woensdagavond na 45 minuten met zijn tienen tegen elf ervaren Zuid Hollanders. Aan het slot van het eerste bedrijf werd JVC'er Furkan Alakmak met een rode kaart weggestuurd. De Cuijkse nummer tien kreeg na een corner op de arm de bal (die van de onderkant lat terug in het veld stuitte, op de arm. Scheidrechter Bos kon niet anders dan de bal op de stip leggen en Alakmak met een rode kaart wegsturen. Scheidsrechterbegeleider en oud-referee Wiedemeijer legde de regel na afloop nog eens uit aan over de beslissing verbolgen trainer Ruud Kaiser.
"We kregen een tripple punishment", oordeelde de trainer, "een rode kaart, een penalty en een doelpunt tegen."
Met het dramatische slot kreeg een hardwerkend JVC Cuijk het deksel op de neus, toen Ayoub Ait Afkir keeper Yorrit Kanters het nakijken af. "We hadden op dat moment drie goede kansen gehad en met 1-0 voor moeten staan. Maar we gingen met een 1-0 achterstand de rust in", zegt Kaiser.

Schade beperken
In de pauze gaf Kaiser zijn spelers de opdracht de schade beperkt te houden. Dat lukte, langzaam maar zeker bouwden de Cuijkenaren een overwicht op. Tussen de 60e en 75e minuut was er een Cuijks offensief te bespeuren en werd de Lisse-keeper Haggerty regelmatig beproefd. De gelijkmaker viel echter niet.
De strijd leek in een 0-1 voor de tweededivisionist te eindigen maar de bezoekers dienden JVC Cuijk op de valreep een nieuwe dreun uit toen in de 88e minuut Bas Buimer de eindstand op 0-2 bepaalde.

Hoop
Captain Jorrit Ritzen baalde na afloop. "We hebben het er voor de wedstrijd en tijdens de rust nog op gehamerd dat we alert moesten zijn bij spelhervattingen. Bij beide goals vergaten de jongens het. Dat mag niet."
Ruud Kaiser prees de inzet van zijn team. "We toonden spirit vandaag, en we waren goed in de duels. Er is fantastisch geknokt. De penalty en de rode kaart hebben ons de das omgedaan. Twee momenten waren we niet bij de les, maar ik het wordt niet expres gedaan. Het wordt zaterdag loodzwaar, maar het is nog niet gedaan."

De return begint zaterdag om 18.00 uur in Lisse.

Het moment dat JVC Cuijk fataal werd. Op de lijn wordt de bal met de arm beroerd.